ERP cloud versus on-premise ERP

Steeds meer ondernemingen in allerlei sectoren maken gebruik van ERP cloud software om zo ieder aspect van hun bedrijfsactiviteiten te managen.

ERP cloud steeds populairder bij bedrijven

Wanneer het tijd is voor je bedrijf om naar een nieuw of aangepast ERP-systeem over te schakelen, kun je je best afvragen wat de beste methode is: on premise of in de cloud? Steeds meer ondernemingen in allerlei sectoren maken gebruik van ERP cloud software om zo ieder aspect van hun bedrijfsactiviteiten te managen en overal toegang te hebben tot real-time inzichten. Waarom kiezen voor een cloud ERP?

Ben je klaar voor cloud ERP? Neem contact op

Wat is cloud ERP?

Met een cloud ERP wordt de ERP-software gehost in de cloud en via het internet geleverd als een service waarop je je abonneert. Je neemt dan een abonnement op het ERP-systeem en de cloud provider zorgt voor de hosting en de hele IT-infrastructuur, inclusief onderhoud en beveiliging. Met cloud ERP-software heb je overal toegang tot real-time data. Handig!

ERP cloud versus on-premise ERP

Het verschil met een lokale of on-premise ERP is dat cloud ERP jouw bedrijfsinformatie online bewaart. Bij een on-premise ERP installeren we het ERP-systeem op de server binnen je bedrijf. De data zijn in eigen beheer en worden lokaal bewaard.


Wat zijn de voordelen van een ERP cloud?

Steeds meer bedrijven in allerlei sectoren beschouwen een cloud based ERP-systeem als de beste keuze. De belangrijkste voordelen van een cloud ERP zijn:

1. Goedkoop starten, lagere instapkosten

Omdat bij een cloud based ERP de instapkosten lager liggen dan bij een on-premise ERP, is het voor veel kleinere bedrijven en start-ups interessanter om voor een cloud-systeem te gaan.

2. Snelle updates

Bij een cloud ERP worden de nieuwste versies snel geïnstalleerd vanaf de cloud servers. Je hebt dan altijd een actueel ERP-systeem dat past bij je organisatie.

3. Altijd en overal bereikbaar

De gebruikers van een cloud ERP kunnen het systeem van overal raadplegen via interfaces die speciaal voor smartphones en mobiele apparaten gemaakt zijn. Op elk moment van de dag kan je real-time samenwerken rond belangrijke bedrijfsinformatie.

4. Flexibel en schaalbaar

Met een ERP-systeem in de cloud win je aan flexibiliteit. Je kan makkelijk gebruikers en functionaliteiten toevoegen en verwijderen. Zo kan je snel schalen waar en wanneer dat nodig is! 

5. Veilig

Neem gerust aan dat een cloud based ERP veilig is, omdat de externe cloud servers steeds striktere normen moeten volgen op het gebied van datasecurity, firewalls en directe bereikbaarheid.

Kies voor Evato als ervaren ERP cloud partner: Odoo en Sage

Met Evato kies je voor ervaren partner in de ERP-systemen van Odoo en Sage. Als ERP-expert helpen we de juiste ERP-software te vinden, afhankelijk van je activiteiten, de grootte van je bedrijf maar vooral van wat je precies nodig hebt om met meer overzicht en efficiëntie te werken.

Odoo is een cloud based ERP-systeem dat bestaat uit verschillende apps die allemaal voor een specifiek bedrijfsproces zijn ontworpen zoals verkoop, aankoop, webshop, CRM marketing,…. Je beheert je bedrijf vanaf één centraal platform.

Ook met een cloud ERP-systeem van Sage (Sage 100) heb je overal toegang tot real-time inzichten over de prestaties van jouw onderneming. Zo maak je altijd beslissingen gebaseerd op de meest relevante informatie. 

Praktisch advies nodig?

Laat Evato je inspireren!