Een goed georganiseerd magazijn begint met de juiste software voor magazijn- en voorraadbeheer

Een tiptop georganiseerd magazijn is van cruciaal belang voor elk bedrijf dat producten produceert, verkoopt of verdeelt. De juiste magazijnbeheer software helpt, want zorgt voor meer organisatie, productiviteit en efficiëntie. De krachtige Odoo ‘Voorraad’ app stroomlijnt en verbetert magazijnprocessen. Odoo partner Evato zorgt voor een vlekkeloze implementatie.

"Met de Odoo Voorraad app heb je altijd de controle over je magazijn, en kan je gemakkelijk en efficiënt je inventaris organiseren."
Tom Merckx, Evato

Compleet systeem om je voorraad te beheren

Deze Odoo Voorraad app is meer dan een eenvoudig stockbeheerprogramma. Het is een volledig voorraadbeheersysteem dat aangepast kan worden aan de logistieke activiteiten van jouw bedrijf. Hiermee kan je alle goederenbewegingen optimaliseren en de productiviteit van je logistieke en magazijnmedewerkers verhogen.


Wat is magazijnbeheer?

Magazijnbeheer omvat de planning, organisatie, controle en uitvoering van activiteiten in een magazijn. Het omvat alles, van het opslaan van goederen tot het beheer van de inkomende en uitgaande goederenstromen, en het bijhouden van voorraadniveaus.

Waarom is voorraadbeheer en magazijnbeheer belangrijk?

Een efficiënt voorraad- en magazijnbeheersysteem helpt bij het verbeteren van de productiviteit, het drukken van de kosten en het waarborgen van een hoge klanttevredenheid. Het vermindert het risico op verlies en beschadiging van producten en zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande goederen op tijd en op de juiste plaats beschikbaar zijn.

Online software voor magazijnbeheer beperkt verliezen en overstocks

Odoo biedt een uitgebreid stockbeheersysteem waarmee je jouw voorraadniveaus, locaties en productbewegingen efficiënt kan beheren zodat je eventuele verliezen of overstocks kan beperken.

Voorbeelden van enkele eenvoudige functies:

  • Meerdere locaties en magazijnen

Behoud het overzicht over meerdere locaties en magazijnen. Met deze functie zijn goederen makkelijk te verplaatsen tussen de verschillende locaties en magazijnen. Omdat je steeds weet welke goederen waar staan, kunnen magazijnbewegingen geautomatiseerd worden.


  • Multi-step routing

Stel meerdere stapsgewijze routing opties in en ontvang of lever jouw goederen in 1, 2 of 3 stappen. Door de verschillende stappen in het proces te definiëren, kan iedereen in jouw organisatie het proces volgen. Lees: meer transparantie!


  • Wegzetregels voor goederen die binnenkomen

Optimaliseer jouw voorraadlocaties en automatiseer de bewegingen van goederen in je magazijn. Lees: verminder onnodige handmatige taken.


  • Altijd net voldoende voorraad dankzij aanvulregels

Hiermee kan je automatisch bijbestellen (via aankoop of via overdracht uit een ander magazijn of locatie). Je beheert dus het juiste stockniveau zodat je altijd net voldoende stock hebt om aan je klantenbestellingen te voldoen, rekening houdend met historische data en veiligheidsmarges.


  • Ingebouwde scanner app

Dit is een geïntegreerde app om de producten snel en gemakkelijk te scannen en te traceren, zodat je het aantal goederen in het magazijn of locatie in real-time bijhoudt. De voordelen van deze scanner app? Snellere orderverwerking, meer voorraadnauwkeurigheid, minder fouten en een betere traceerbaarheid. Lees er alles over in dit blogartikel!

Facturatieprogramma met stockbeheer

De Odoo Voorraad app integreert naadloos met andere Odoo apps zoals facturatie, boekhouding, verkoop en productie waardoor het een krachtige en flexibele oplossing is voor elk bedrijf van eender welke omvang.

Omdat je je bestellingen, stockbewegingen en facturen in één systeem beheert, kan je steeds de juiste aantallen factureren aan je klanten. Resultaat: een veel nauwkeurige facturering en een tot in de puntjes geregeld stockbeheer!

Waarom kiezen voor Odoo?

Odoo biedt gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware die bedrijven in staat stelt om hun processen te automatiseren en te integreren. Een alles-in-één softwareplatform integreert jouw magazijn- en stockbeheerprocessen in één centraal systeem.

Speel zeker: ga langs bij een Odoo partner

Zoek je een partner die je ondersteunt met jouw magazijnbeheer? Als Odoo Silver partner helpt Evato bij het implementeren van Odoo's software.

Vraag meer info of een demo aan onze Odoo experten!