Projectbegeleiding van a tot z: alles verloopt volgens plan!

Met onze bedrijfssoftware zorgen we ervoor dat jouw bedrijf efficiënter, flexibeler en met meer structuur kan werken. Onze heldere projectbegeleiding ligt aan de basis van een vlotte implementatie. Ons team houdt jouw softwareproject constant op scherp.

Kort gezegd: na een gedetailleerde behoefteanalyse selecteren de juiste bedrijfssoftware. Daarna volgt de configuratie, implementatie, opleiding en nazorg (helpdesk).

Meer details nodig? Neem contact op

Hoe Evato te werk gaat 


 1. Verkenning 

  Tijdens een eerste verkennend gesprek stemmen we de violen. Wat zijn jouw behoeften? Waar liggen de pijnpunten en de kansen? Hoe kan Evato helpen? Do we have a match …  

 2. Intake 

  Daarna volgt een diepgaandere intake en gaan we grondig in op wat je echt wil. Hebben wij de juiste tools en toepassingen hiervoor? In deze fase maken wij alvast de juiste keuze tussen de verschillende soorten installaties en types van de bedrijfssoftware (on-premise, cloud, hybride, …). We maken een eerste budgettaire inschatting (OPEX). 

 3. Analyse 

  In de analysefase beschrijven we de volledige configuratie, inclusief alle workflows, layouts, (migratie van) masterdata en de nodige opleidingen. We nemen ook alle mogelijke zaken, processen, functionaliteiten en workflows van je bedrijf mee, zowel de dingen die goed als fout gaan in jouw organisatie. 

  We maken dus een uitgebreide ‘blauwdruk’ van alle processen en voegen een realistische timing voor de implementatie van de bedrijfssoftware toe. Samen met deze analyse bepalen we het volledige budget (licenties, implementatie en opleiding). 

  Dit analysedocument is  dus een solide leidraad met alle uitgangspunten voor de implementatie, zodat je niet voor budgettaire verrassingen komt te staan. Evato gaat voor duidelijke prijsafspraken, ook over de fase na de oplevering. Alles gebeurt in overleg!  

 4. Implementatie volgens plan 

  Kick-off: helemaal volgens plan en in nauwe samenwerking met de key users gaan we het implementatietraject in. We gebruiken hun kennis om de bedrijfssoftware juist af te stemmen. We organiseren gepersonaliseerde opleidingen, zo heeft iedereen het nieuwe systeem snel in de vingers.   

  Tijdens elke fase van de implementatie kan je terugvallen op de expertise van onze experts. We communiceren day by day over wat we doen, wat er staat te gebeuren en geven gericht advies. Evato is meer dan een leverancier van software en licenties!   

  Let wel, nieuwe bedrijfssoftware implementeren is geen kleine stap, voor geen enkele onderneming. Daarom: reserveer de nodige ruimte in de agenda!   

 5. Testen is key 

  De bedrijfssoftware wordt grondig getest of het doet wat het moet doen en of jouw medewerkers met het systeem vlot overweg kunnen. Wanneer het testen goed loopt, kan je met een gerust hart live gaan.  

 6. Go-live 

  D-day! We zetten de laatste puntjes op de i en de consultant van Evato zorgt er ter plaatse mee voor dat de go-live vlekkeloos verloopt. Daarna wordt het project overgedragen aan de Evato helpdesk.   

 7. Nazorg 

  Evato begeleidt jouw bedrijf ook na de go-live, want dit is cruciaal voor het succes van jouw softwaresysteem. De consultants van de Evato helpdesk kennen jouw bedrijfssoftware als hun broekzak en zorgen dagelijks voor een vlotte begeleiding. 

Alles onder één dak

Evato doet dit alles onder-één-dak met een team van ervaren ERP productspecialisten, software consultants en developers. Met een persoonlijke aanpak zorgt ons dynamisch en schaalbaar team voor de analyse, installatie en configuratie van de juiste bedrijfssoftware. Ontdek ons Evato team.

Wat mag je verwachten? 

 • Een gefaseerde aanpak met duidelijke afspraken
 • Transparant overleg met je projectverantwoordelijke 
 • Luisterend oor voor de eindgebruikers van je bedrijfssoftware 
 • Snelle en professionele installatie 
 • Vlotte overname van gegevens uit vorige systemen 
 • Gestructureerde testen van alle modules 
 • Heldere, praktische opleidingen 
 • Evaluatie van het traject met nazorg en planning van de toekomst 

Wat de juiste bedrijfssoftware oplevert: meer tijd voor jouw prioriteit!

Besteed ook jij elke week uren aan administratie? Dan is digitaliseren de boodschap. Als je het goed aanpakt, verhoog je je productiviteit en krijg je meer tijd om je business een boost te geven. De juiste bedrijfssoftware en de juiste softwarepartner helpen jou daarbij.

Laat van je horen en maak kennis met deze kmo-gerichte aanpak van Evato

Neem contact met ons op