End Of Life DBFACT: een antwoord op al je vragen

Op 31 december 2020 wordt de stekker uit DBFACT getrokken. We beseffen dat dit een ingrijpende verandering zal zijn. We zijn er dan ook om je te helpen en bij te staan in je keuze voor je volgende oplossing. Zo raden wij de migratie naar Sage 100 & Sage BOB aan. Neem contact met ons op om te bespreken welk softwarepakket het beste bij jou past en om de migratie naar de nieuwe software vast te leggen.

EOL DBFACT

Je zal ondertussen wel met heel wat vragen zitten. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.

Wanneer verdwijnt Sage DBFACT definitief?

Sinds een paar maanden worden er geen nieuwe functies meer ontwikkeld voor Sage DBFACT. De support voor Sage DBFACT stopt op 31 december 2020, dan worden er ook geen updates, upgrades en patches meer voorzien voor de software. Sage DBFACT is vanaf heden niet meer beschikbaar om aan te kopen, niet voor nieuwe klanten maar evenmin voor bestaande klanten die hun programma wensen uit te breiden.

Wanneer stopt de ontwikkeling van Sage DBFACT?

Sage België gaat tot 31/12/2020 door met ontwikkeling om in alle contractueel verplichte updates te voorzien, zoals updates bij wijzigingen in de Belgische wetgeving en fiscale regelgeving plus alle eventuele aanpassingen om een nieuwe versie van Microsoft Windows te ondersteunen.

Is er een opvolger van Sage DBFACT?

In de strikte zin van het woord is er geen rechtstreekse opvolger van Sage DBFACT,  Maar Sage 100 is een waardige vervanger voor een groot deel van de Sage DBFACT klanten. Voor  een aantal gebruikers van Sage DBFACT zal het interessanter zijn om te kiezen voor Sage BOB of Sage X3.

Is er een vaste aanpak/methodiek voor een migratie?

Ja, er wordt altijd gestart met een analyse van de processen van de klant. Dan wordt er gekeken welke gegevens zeker overgenomen moeten worden vanuit Sage DBFACT. In een volgende stap wordt de Sage-oplossing geïnstalleerd en op maat geparametriseerd. Na oplevering volgt een opleiding voor de gebruikers en gaat ook de support van start.

Hoe kan ik mijn maatwerk op Sage DBFACT migreren?

We raden aan om alle maatwerk op Sage DBFACT vooraf grondig te evalueren. Niet alle maatwerk uit het verleden is voldoende relevant om te blijven gebruiken in de toekomst. Heel wat maatwerk zal je bovendien niet moeten vervangen omdat de functies standaard in Sage 100 vervat zitten. Daarnaast kan het ook interessant zijn om na te gaan of bepaalde standaardmogelijkheden van Sage 100 een goed alternatief bieden voor je huidig maatwerk. Tot slot is het mogelijk om Sage 100 op alle vlakken uit te breiden met maatwerk om al je specifieke processen mee op te nemen in je software.

Kan ik Sage DBFACT blijven gebruiken, ook na het einde van de supportperiode?

Zolang je zelf de software stabiel in werking kan houden en je bedrijf een correcte gebruikerslicentie heeft, kan je de software blijven gebruiken. Er zullen geen technische upgrades noch patches meer komen na het eind van de supportperiode. De software zal evenmin updates krijgen voor wijzigingen in de Belgische wetgeving en fiscale regelgeving. We raden dit wel ten sterkste af!

Wat als ik niet weg wil migreren van Sage DBFACT?

De support voor Sage DBFACT stopt in elk geval op 31 december 2020, dan worden er geen updates, upgrades en patches meer voorzien voor de software. We kunnen het niet aanbevelen, maar het is mogelijk om Sage DBFACT nadien te blijven gebruiken. Zolang je zelf de software stabiel in werking kan houden en je bedrijf een correcte gebruikerslicentie heeft, kan je de software blijven gebruiken.

Wat is de migratie-inspanning naar Sage 100?

De gemiddelde migratietijd is sterk afhankelijk van de functionaliteiten die moeten geïmplementeerd worden.

Wat zit er in Sage 100?

Aan de basis van Sage 100 ligt er een uitgebreid commercieel beheer zoals je vandaag in Sage DBFACT gewoon bent. Daarnaast zijn er extra modules voor boekhouding, CRM, document management, productie, BI, online toegang, scannen van facturen. Nog eens daar bovenop zijn er gecertificeerde add-ons van andere leveranciers, bijvoorbeeld voor warehouse management, timesheets.

In welke talen is Sage 100 beschikbaar?

Sage 100 is standaard beschikbaar in het Nederlands en het Frans. Je kan per gebruiker kiezen of die de Nederlandse dan wel de Franse versie gebruikt.

Wat is het prijsmodel van Sage 100?

Sage 100 is beschikbaar aan een vaste kost per gebruiker per maand voor de software, met updates inbegrepen in die maandelijkse prijs. Er is geen aankoop van softwarelicenties nodig noch mogelijk, je huurt de gebruikerslicenties.

Is Sage 100 een cloudsoftware?

Sage 100 is een cloud-enabled software die je toelaat om de software overal te gebruiken. Standaard werkt iedereen op z’n eigen pc met een geïnstalleerde versie van Sage 100. Daarnaast heeft iedereen optioneel volledige toegang via de internetbrowser van gelijk welke pc door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er zijn ook verschillende apps voor Sage 100 om de software te gebruiken op je smartphone. Bovendien is Sage 100 volledig geïntegreerd met Microsoft Office 365.

Hoe veilig zijn mijn gegevens in Sage 100?

De gegevens in Sage 100 worden beheerd door Microsoft SQL Server, de meest stabiele en meest gebruikte databasesoftware ter wereld. Het betekent dat de gegevens op zichzelf op de meest veilige manier worden opgeslagen en dat back-ups automatisch kunnen verlopen om bij eventuele problemen onmiddellijk naar een zeer recente kopie te kunnen terugkeren.

Kan ik Sage 100 koppelen aan andere Sage producten?

Sage 100 is ontwikkeld volgens een open architectuur, gebruikmakend van de laatste technologieën en API’s wat u in staat stelt een hele reeks toepassingen te integreren met Sage 100. Indien gewenst, is het ook mogelijk om Sage 100 te koppelen aan Sage BOB, de in België meest gebruikte boekhoudsoftware.

Kan ik Sage 100 gebruiken zonder internetconnectie?

Alleen als de server op kantoor staat en alle gebruikers van op hetzelfde kantoor zouden werken, kan je Sage 100 blijven gebruiken bij een onderbreking van de internetverbinding. In alle andere gevallen heb je een internetverbinding nodig.

Wie zorgt voor opleiding van Sage 100, is er een trainingsprogramma?

Voor opleiding kan je terecht bij je Sage-partner die een aangepast programma zal voorstellen.

Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Tags

  • ERP