Wat is een ERP systeem?

ERP-systeem

ERP staat voor Enterprise Resource Planning, maar eigenlijk is het een grote term om iets simpel uit te leggen. Binnen een organisatie heb je verschillende afdelingen met elk zijn eigen processen. Vb. verkoopsafdeling, facturatie, aankoop, magazijn, planning, enzovoort.


Vragen? Contacteer ons!

Bij veel bedrijven bestaat er voor elke afdeling een afzonderlijk proces, beheerd door aparte tools die op eilandjes zitten die niet centraal beheerd worden. Met een ERP systeem gaan we ervoor zorgen dat er juist wel centraal gewerkt kan worden en dat alle tools goed aan elkaar gelinkt worden.

Het voordeel van een ERP-pakket

Uw database bevat uw basisdata zoals klanten en artikelen. En van daaruit ga je je commerciële documenten maken, productiedocumenten enzovoort. Met een ERP-systeem hoef je maar 1 systeem up to date te houden. Je houdt er je ‘master data’ volledig op orde en alle afzonderlijke tools worden automatisch geüpdatet. Hierdoor is ook rapportage vanuit 1 scherm mogelijk en hoef je niet voor elke afdeling (boekhouding, verkoopcijfers, enzovoort) in afzonderlijke programma’s, laat staan excelsheets te werken.

Kortom: met een ERP systeem breng je al de data van je afzonderlijke afdelingen samen in 1 krachtige business software.


Wil je meer weten over ERP systemen en over de toepassingsmogelijkheden binnen jouw KMO?

Stuur ons een bericht en we helpen je verder!


Lees ook: Voor wie is een ERP systeem interessant?

Tags

  • ERP