Een ERP-systeem implementeren? Easy, dankzij Evato!

Je hebt een vraag? Contacteer ons!

Een ERP-systeem implementeren met Evato? Dat betekent...

 • Meer efficiëntie: alle bedrijfsafdelingen werken via één overkoepelend systeem.
 • Meer transparantie: je hebt een direct inzicht in bv. de financiële status van je onderneming door inkomsten, uitgaven, facturen en andere data te centraliseren.
 • Snellere rapportage: met één druk op de knop analyseer en monitor je jouw bedrijfsprocessen.
 • Minder fouten: heel wat processen zoals eenvoudige en terugkerende taken kunnen geautomatiseerd worden.
 • Méér samenwerking: de dagelijkse activiteiten van elke tak van je bedrijf zijn op elkaar afgestemd.
 • Betere klantcommunicatie: eenvoudig delen van informatie met zowel klanten als leveranciers en andere partijen.
Opsomming ERP

Kortom: kiezen voor de implementatie van je ERP-software met Evato, da’s kiezen voor uniforme en snel schaalbare bedrijfssoftware waarmee jij hélemaal klaar bent voor de toekomst!

Wat betekent de implementatie van een ERP-systeem in de praktijk?

Een nieuw ERP-systeem implementeren is geen kleine stap voor een kmo. Het betekent bijvoorbeeld dat je de huidige softwarelicenties moet opzeggen en de daarin bewaarde data moet overzetten naar het nieuwe ERP-pakket. Gelukkig staat Evato je bij elke stap bij met gericht advies!

Zo beginnen we samen aan de implementatie van jouw ERP-systeem

 • Stel een wensenlijst samen: waar liggen de pijnpunten, waar verlies je (te) veel tijd, welke processen wil je centraliseren en automatiseren?
 • Stel een projectmanager aan en maak een kernteam: die zijn betrokken bij het volledige implementatietraject – sneller tot beslissingen komen? Check!
 • Zorg voor opgeschoonde data: wanneer je de huidige bedrijfsdata overzet naar het nieuwe ERP-systeem, verhuis je best geen eventuele fouten, inconsequenties en onregelmatigheden mee. Welke achterhaalde data kan je opschonen?
 • Organiseer gepersonaliseerde ERP-training(en): doe dit in een vroeg stadium van de implementatie, zo maken je medewerkers de vernieuwing sneller eigen!
 • Uittesten is key: test altijd goed of het ERP-systeem doet wat het moet doen en of je medewerkers met het systeem vlot overweg kunnen. Wanneer het testen goed loopt, kan je met een gerust hart live gaan.
Hulp nodig om je wensenlijst samen te stellen? Contacteer ons!
Groep integreren ERP

Kies voor Evato als ervaren partner

Het Evato-team helpt je graag bij een vlotte ERP-implementatie. Wij zijn meer dan een leverancier van software en licenties en denken mee na over de groei van jouw bedrijf. We adviseren hoe een future-proof ERP jouw organisatie optimaal ondersteunt, nu en in de toekomst!

Jouw ERP-systeem ook optimaliseren?

Contacteer ons!