Dankzij Sage-toepassingen op maat kon Medi-Market onbeperkt groeien

Het verhaal van Medi-Market begint in 2014 en kende sinds toen een ongeziene groei. Medi-Market is actief in de verdeling en verkoop van voedingssupplementen en verzorgingsproducten, die voornamelijk bij de apotheek verkocht worden. Gedurende hun pijlsnelle expansie rekenden ze op de wendbaarheid en creatieve oplossingen van software integrator Evato.

Case Medi-Market

Medi-Market staat in voor de verkoop van een ruim assortiment binnen de parafarmacie: alles in de sfeer van gezondheid en verzorging dat niet onder de noemer ‘medicijn’ valt. Deze producten werden vaak enkel verdeeld in erkende apotheken, waar het aanbod eerder beperkt is en de prijssetting aan de hoge kant is.

Medi-Market wil dit scala producten voor iedereen toegankelijker maken, samen met medicatie. Daarom vinden we - naast het ruime aanbod parafarmacie-artikelen - in de Medi-Market winkels vaak onder hetzelfde dak een apotheek (pharmacy by Medi-Market). Zo geniet de consument van het voordeel om alles wat met gezondheid te maken heeft op één locatie te vinden. Vandaag heeft Medi-Market al 55 parafarmacieën (het merendeel in België), en 26 apotheken waarvan een groot aantal in dezelfde winkel als de parafarmacie.

Ook de online verkoop kwam in een stroomversnelling terecht, waardoor ook hier moet worden ingezet op snelheid, efficiëntie en overzichtelijkheid.

“Evato liet ons een knap staaltje custom development zien: voor onze specifieke situatie werd een concept uitgedacht dat helemaal aansloot bij onze noden.”

Peter Bos, CIO & Supply Chain Director bij Medi-Market, vertelt over dit groeibedrijf: “In 2017 drong de nood aan een centraal magazijn zich op, zodat we voortdurend een doordacht stockbeheer konden managen en van daaruit onze verkooppunten bevoorraden. Op gegeven moment openden we op één jaar tijd maar liefst 19 nieuwe filialen. Ons eerste warehouse barstte al gauw uit z’n voegen, waardoor we onlangs moesten verhuizen naar een pand van 15.000 m2.”

ERP-systeem Sage DBFACT voor supply chain

“Bij de opening van onze eerste filialen werkten we met een systeem dat sterk gelijkaardig is aan dat van een gewone apotheek. Dat bleek echter niet te voldoen aan onze wensen, noch aan de verwachtingen van ons cliënteel. We willen een zekere beschikbaarheid in voorraad garanderen en ons assortiment vooruitziend beheren. Daarom kozen we vrij snel voor de Sage DBFACT-oplossing van Evato. Voor ons het ideale ERP-systeem dat een transparant stockbeheer koppelt aan een efficiënt kassasysteem met betalingsterminals.”

Integratie van magazijnbeheer

“Door ons uitzonderlijk groeiverhaal waren we genoodzaakt dit model te linken aan een systeem voor magazijnbeheer. Hier liet Evato ons een knap staaltje custom development zien: voor onze specifieke situatie werd een concept uitgedacht dat de orderpreparatie en picking integreerde. Evato ontwikkelde verschillende creatieve oplossingen voor ons, zodat we ieder verkooppunt van voortdurende bevoorrading kunnen voorzien.”

Een softwarepartner die snel mee opschaalt

“Gedurende deze jaren vol expansie en voortdurende verandering bleek Evato onze betrouwbare partner die snel mee kon schalen. Tot dusver werkten we met Sage DBFACT, dat sinds eind vorig jaar stopgezet werd. Desondanks bood Evato spontaan aan ons blijvend support te verschaffen tot we alweer een upgrade naar een grootschaliger model achter de rug hebben.

Tussen het ondertekenen van een huurcontract en de opening van een winkel zat soms maar 6 weken, waardoor er meestal aan een hels tempo moest opgeschaald worden. Doorheen de volledige orkestratie van deze uitbreiding konden we rekenen op de onverdeelde inzet van Evato.”

Evato = Single point of contact

“Een groot voordeel aan hun dienstverlening is hun persoonlijke aanpak. Bij Evato ben je geen nummer die telkens opnieuw z’n verhaal moet doen bij een twintigkoppige helpdesk, maar krijg je een single point of contact toegewezen, die jouw dossier eigenhandig opvolgt en ownership neemt bij problemen. Daardoor kan er snel geschakeld worden, verhoogt de slagvaardigheid en wordt er handig prioriteit toegekend. Hun vermogen tot flexibel denken en omgaan met abrupte veranderingen, samen met de gewaardeerde persoonlijke service, maken dat wij kunnen terugblikken op een bijzonder fijne samenwerking.

Ook onze eindklanten profiteren mee: dankzij de flexibiliteit van Evato konden we in sneltempo winkels blijven openen. Zo verkregen meer en meer mensen toegang tot de ruime keuze en democratische prijzen van onze producten.”

Info over Medi-Market

Tags

  • ERP
  • eCommerce
  • Webshop

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
ERP eCommerce Webshop
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

Zaakvoerder Herwig Mariën
ERP eCommerce Webshop
Efficiëntie ten top voor Wet-Nap Europe dankzij de eenvoud van Odoo
Wat als je ERP-systeem niet meer ondersteund wordt? ‘Europa's n°1 leverancier van cleaning wipes’ Wet-Nap Europe kreeg ermee te maken. Maar toen de stekker uit hun ERP-systeem Sage DBFACT werd getrokken, was dat eigenlijk geen probleem - eerder een kans om verder te digitaliseren. Ze kozen voor de modulaire Odoo software als vervanger. Daar plukken ze sinds 1 januari 2023 de vruchten van.

Ontdek deze case

man achter laptop aan zijn bureau
ERP eCommerce Webshop
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case