Dankzij Sage-toepassingen op maat kon Medi-Market onbeperkt groeien

Het verhaal van Medi-Market begint in 2014 en kende sinds toen een ongeziene groei. Medi-Market is actief in de verdeling en verkoop van voedingssupplementen en verzorgingsproducten, die voornamelijk bij de apotheek verkocht worden. Gedurende hun pijlsnelle expansie rekenden ze op de wendbaarheid en creatieve oplossingen van software integrator Evato.

Case Medi-Market

Medi-Market staat in voor de verkoop van een ruim assortiment binnen de parafarmacie: alles in de sfeer van gezondheid en verzorging dat niet onder de noemer ‘medicijn’ valt. Deze producten werden vaak enkel verdeeld in erkende apotheken, waar het aanbod eerder beperkt is en de prijssetting aan de hoge kant is.

Medi-Market wil dit scala producten voor iedereen toegankelijker maken, samen met medicatie. Daarom vinden we - naast het ruime aanbod parafarmacie-artikelen - in de Medi-Market winkels vaak onder hetzelfde dak een apotheek (pharmacy by Medi-Market). Zo geniet de consument van het voordeel om alles wat met gezondheid te maken heeft op één locatie te vinden. Vandaag heeft Medi-Market al 55 parafarmacieën (het merendeel in België), en 26 apotheken waarvan een groot aantal in dezelfde winkel als de parafarmacie.

Ook de online verkoop kwam in een stroomversnelling terecht, waardoor ook hier moet worden ingezet op snelheid, efficiëntie en overzichtelijkheid.

“Evato liet ons een knap staaltje custom development zien: voor onze specifieke situatie werd een concept uitgedacht dat helemaal aansloot bij onze noden.”

Peter Bos, CIO & Supply Chain Director bij Medi-Market, vertelt over dit groeibedrijf: “In 2017 drong de nood aan een centraal magazijn zich op, zodat we voortdurend een doordacht stockbeheer konden managen en van daaruit onze verkooppunten bevoorraden. Op gegeven moment openden we op één jaar tijd maar liefst 19 nieuwe filialen. Ons eerste warehouse barstte al gauw uit z’n voegen, waardoor we onlangs moesten verhuizen naar een pand van 15.000 m2.”

ERP-systeem Sage DBFACT voor supply chain

“Bij de opening van onze eerste filialen werkten we met een systeem dat sterk gelijkaardig is aan dat van een gewone apotheek. Dat bleek echter niet te voldoen aan onze wensen, noch aan de verwachtingen van ons cliënteel. We willen een zekere beschikbaarheid in voorraad garanderen en ons assortiment vooruitziend beheren. Daarom kozen we vrij snel voor de Sage DBFACT-oplossing van Evato. Voor ons het ideale ERP-systeem dat een transparant stockbeheer koppelt aan een efficiënt kassasysteem met betalingsterminals.”

Integratie van magazijnbeheer

“Door ons uitzonderlijk groeiverhaal waren we genoodzaakt dit model te linken aan een systeem voor magazijnbeheer. Hier liet Evato ons een knap staaltje custom development zien: voor onze specifieke situatie werd een concept uitgedacht dat de orderpreparatie en picking integreerde. Evato ontwikkelde verschillende creatieve oplossingen voor ons, zodat we ieder verkooppunt van voortdurende bevoorrading kunnen voorzien.”

Een softwarepartner die snel mee opschaalt

“Gedurende deze jaren vol expansie en voortdurende verandering bleek Evato onze betrouwbare partner die snel mee kon schalen. Tot dusver werkten we met Sage DBFACT, dat sinds eind vorig jaar stopgezet werd. Desondanks bood Evato spontaan aan ons blijvend support te verschaffen tot we alweer een upgrade naar een grootschaliger model achter de rug hebben.

Tussen het ondertekenen van een huurcontract en de opening van een winkel zat soms maar 6 weken, waardoor er meestal aan een hels tempo moest opgeschaald worden. Doorheen de volledige orkestratie van deze uitbreiding konden we rekenen op de onverdeelde inzet van Evato.”

Evato = Single point of contact

“Een groot voordeel aan hun dienstverlening is hun persoonlijke aanpak. Bij Evato ben je geen nummer die telkens opnieuw z’n verhaal moet doen bij een twintigkoppige helpdesk, maar krijg je een single point of contact toegewezen, die jouw dossier eigenhandig opvolgt en ownership neemt bij problemen. Daardoor kan er snel geschakeld worden, verhoogt de slagvaardigheid en wordt er handig prioriteit toegekend. Hun vermogen tot flexibel denken en omgaan met abrupte veranderingen, samen met de gewaardeerde persoonlijke service, maken dat wij kunnen terugblikken op een bijzonder fijne samenwerking.

Ook onze eindklanten profiteren mee: dankzij de flexibiliteit van Evato konden we in sneltempo winkels blijven openen. Zo verkregen meer en meer mensen toegang tot de ruime keuze en democratische prijzen van onze producten.”

Info over Medi-Market

Tags

  • ERP

Interesseert je misschien ook

ERP
Sage 100 zorgt voor eenvoudiger commercieel beheer bij Fulltime Sport
Het succesverhaal van Fulltime Sport start in 1994, wanneer Luc Ryckaert en Filip Nelis besluiten ‘Sportswear De Wit’ in Gent over te nemen. Van een algemene sportwinkel werd de focus al snel verlegd op voetbal en onder de naam Fulltime Sport ontpopte de zaak zich al snel tot dé Gentse voetbalspeciaalzaak. De winkel wordt te klein en in 2004 verhuist het groeibedrijf met een ronkende reputatie in Oost-Vlaanderen van het centrum van Gent naar de huidige locatie in Gent-Wondelgem. De ‘naakte’ loods wordt omgevormd tot een voetbalparadijs en de ene vernieuwing volgt de andere uitbreiding op.

Ontdek deze case

RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato RMS Medical:
ERP
RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato
RMS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en distributie van medisch materiaal. Gericht op de BeNeLux zijn ze al 34 jaar actief binnen de medische business. Ze verdelen onder meer materialen die gebruikt worden op een operatiekwartier, gastrologie en urologie, interventionele pneumologie en radiologie. Dankzij de ERP bedrijfssoftware van Evato koppelen ze hun interne processen (boekhoudsysteem, commerciële programma’s en stockbeheer) vlot aan elkaar.

Ontdek deze case