De 7 doorslaggevende voordelen van Odoo cloud

Een centraal softwaresysteem zoals Odoo waarmee je elk proces in je bedrijf eenvoudig kan managen, online en via elk toestel. Dat werkt efficiënt! De meeste bedrijven kiezen voor het gemak van Odoo cloud, maar ook een on-premise installatie is mogelijk. “Odoo is een van de meest populaire en geïntegreerde platforms voor bedrijfssoftware die er bestaan,“ zegt Tom Merckx van Odoo partner Evato


Odoo on-premise: installatie op eigen server

Een ‘on-premise’ installatie betekent dat Odoo op je eigen bedrijfsservers wordt geïnstalleerd en onderhouden. Je kan dan perfect alle Odoo apps gebruiken. Tom Merckx: “On-premise kan voordelen bieden op het gebied van gegevensbeveiliging en controle, maar houdt ook in dat je aanvangsbudget voor hardware en het onderhoud van de server hoger kan oplopen.”

Wat zijn de voordelen van Odoo cloud?

Bij een installatie op Odoo cloud hoef je je geen zorgen te maken over je IT-infrastructuur. Bijgevolg: lagere kosten voor hardware, minder onderhoud en een snellere implementatie.

De 7 voordelen:

  1. Makkelijke implementatie: de software wordt gehost op servers van Odoo, incl. onderhoud en beveiliging. Geen zorgen om je IT-omgeving.
  2. Snelle opstart: omdat we geen rekening hoeven te houden met een externe partner voor het leveren van IT-infrastructuur, kunnen  we meteen aan de slag met het configureren van jouw dossier.
  3. Sterk beveiligd: Odoo cloud maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen en volgt strikte normen voor datasecurity, firewalls en directe bereikbaarheid. Je data wordt veilig opgeslagen en beheerd.
  4. Kostenbesparend: je hoeft geen investeringen te doen in eigen IT-infrastructuur waardoor de instapkosten lager liggen dan bij on-premise. 
  5. Snelle updates: je geniet zonder extra kosten van automatische updates. Je hebt dus altijd actuele bedrijfssoftware die bij je organisatie past.
  6. Altijd en overal bereikbaar: gemakkelijk voor medewerkers die op afstand werken of veel onderweg zijn. Op elk moment kan je real-time samenwerken of belangrijke bedrijfsinformatie of inzichten consulteren.
  7. Schaalbaar: je kan snel en gemakkelijk opschalen en extra gebruikers en functies toevoegen (bv bij opening van een nieuwe locatie) zonder dat je extra hardware moet kopen.

De Evato-aanpak: standaard of maatwerk

In overleg met Odoo partner Evato maak je een keuze tussen de standaard of maatwerk formule. Evato adviseert je hierbij die hosting omgeving die het beste bij je past.


Standaard:
hosting op Odoo Online, een cloud infrastructuur om databases te hosten zonder maatwerkmodules en voor één bedrijf. Een uitstekende oplossing als je zoekt naar standaardsoftware.

Maatwerk: je maakt hier een keuze tussen het standaard cloud platform (met basisaanpassingen via Odoo Studio) of het integratieplatform Odoo sh. In dit laatste geval kan je ook alle third party apps van Odoo installeren en maatwerk doen op de Odoo database.      

Wat is Odoo.sh?

Odoo.sh is het uitgewezen cloud platform om Odoo te configureren en uit te breiden op maat van de behoeften en activiteiten van je onderneming. Denk bvb aan geavanceerde layout aanpassingen en doorgedreven automatisaties.” (Tom Merckx, Evato)


Odoo.sh is geschikt voor alle op maat gemaakte Odoo-implementaties: je kan er dus gemakkelijk alle standaard Odoo apps en third party apps uit de Odoo apps store installeren, net als de speciaal door Evato ontwikkelde functies.

Bovendien beschik je over een ontwikkelings-, test- en productieomgeving voor het testen van nieuwe functies. Door de dagelijkse of manuele back-up functie kan je op elk moment de meest recente versie terug herstellen.

Samengevat: je kan Odoo zowel on-premise als in de cloud installeren. Wij kiezen samen met je de aanpak die het beste bij je past!

Het Evato-team zorgt voor een vlekkeloze implementatie incl. configuratie, import van data en opleidingen (via de KMO Portefeuille!). Neem contact op of vraag een demo!