ERP en e-commerce in groothandels: kies een expert die beide beheerst én integreert

Door de huidige digitale versnelling gaat het hard in de wereld van de groothandels en e-commerce. Groothandels geven hun online succes alle kansen door hun ERP systeem en webshop te koppelen. Met Evato kiezen ze voor een software integrator die expert is in ERP en webshops in groothandels. Een partner die alles regelt, inclusief de integratie van beide. En inclusief jouw gemoedsrust. (foto: Pixabay)

ERP en webshop groothandel: je gegevens en je stock altijd up-to-date

Evato zorgt als integrator voor een naadloze aansluiting van je ERP-systeem met je e-commerce. De masterdata van producten en klanten worden vanuit het ERP naar de webshop gesynchroniseerd. Dit vermijdt dubbel werk.

De voorraad- en prijswijzigingen worden op regelmatige tijdstippen geüpdatet. Omgekeerd worden weborders met klantgegevens, productdetails en betalingsgegevens automatisch doorgestuurd naar de ERP software.

Voor groothandels betekent dit: tijdbesparing, foutloos werken én een mogelijk grotere afzet!

Boek hier je demo

Een professionele e-commerce webshop

Meer en meer mensen en bedrijven bestellen online, ook bij hun groothandel. Voor groothandels is het dus nog steeds het ideale moment om hun bedrijf op de online kaart te plaatsen met een gebruiksvriendelijk B2B bestelplatform.

Evato kiest voor het krachtige en futureproof open source platform Magento2 als basis framework en breidt dit uit met eigen groothandel/B2B modules. Voor ERP systemen werkt Evato met Sage100 en andere toekomstbestendige ERP’s.

Koppel ERP software en e-commerce

Uiteraard kunnen groothandels hun ERP systeem en e-commerce platform los van elkaar gebruiken. Ze missen dan wel de vele voordelen. Want dankzij de integratie van webshop en ERP wordt het bestelproces veel eenvoudiger. De bestellingen komen immers dankzij de koppeling automatisch in hun ERP terecht.

Of bestellingen via webshop, fysieke winkels of andere platformen binnenkomen, je behoudt altijd een correct zicht op de voorraad en de belangrijkste data. In real time!

Evato laat als integrator je ERP praten met je webshop. Je werkt dan met correcte en instant gesynchroniseerde data. Jouw producten, prijzen (inclusief persoonlijke prijzen en hoeveelheidskortingen), tariefcategorieën en stocks kloppen altijd, er zijn geen stockbreuken. Wanneer de status van een product en/of document verandert in ERP, wordt dit automatisch teruggekoppeld naar de webshop. Lees 6 tips voor een succesvolle integratie van ERP en e-commerce.

Bij een integrator als Evato zit je goed voor de koppeling van ERP en webshop. Alles onder één dak, dat is gewoon makkelijk en betrouwbaar.” (Maarten De Cauwer, Bitmarketing, Molecule)

Lees de ervaringen van onze klanten

Webshop als B2B e-commerce oplossing

Dankzij deze integratie maakt Evato van je ERP systeem en webshop meteen ook een handige en online e-commerce portal met interessante b-to-b modules. Wij vertalen als het ware jouw ERP systeem naar een eenvoudig bestelplatform waarin jezelf, je verkopers en je gebruikers heel wat functies kunnen doen. Voorbeelden:

Gebruiksrechten toekennen volgens functie, afdeling of status (permission groups). Afhankelijk van de groep waartoe je behoort heb je meer of minder functionaliteiten.

Account switcher: de interne gebruikers van een bedrijf of organisatie (vb. bedrijfsleider, manager, vertegenwoordiger, …) kunnen inloggen met verschillende accounts.

Bestelplatform met real-time overzicht op bestelstatus. Verkopers kunnen onderweg bestellingen opnemen, vanuit het platform worden deze bestellingen verstuurd naar het ERP systeem.

Offertes aanmaken en opslaan in het ERP-systeem.

Vaste bestellijsten opstellen en bewerken. Klanten kunnen snel en eenvoudig hun vaste producten bestellen aan de juiste persoonlijke prijs. In deze bestellijsten kunnen producten worden toegevoegd en verwijderd.

✔ …

HIVE zorgt voor integratie tussen ERP en e-commerce

Voor de integratie tussen ERP systeem en e-commerce platformen (en eventueel andere applicaties, systemen en marktplaatsen) ontwikkelde Evato het HIVE platform. Dit is een krachtige ESB (Enterprise Service Bus) die als centrale spil dient voor integraties. Zo koppelen we webshops aan ERP systemen, halen we data uit een externe catalogus en voorzien we koppelingen met externe applicaties.

HIVE is dus een ‘verkeerswisselaar’ die connecteert met e-commerce platformen (zoals Shopify, Magento2, PrestaShop, Woocommerce, Opencart, …) en andere externe tools zoals: Teamleader, Akeneo PIM, Mailchimp, Sendcloud, Slack, Channable en Jira Service Desk.

Al deze connecties bouwt het team van Evato helemaal volgens de wensen van onze klanten.

Koppel je e-commerce aan je ERP en laat je online business groeien. Neem contact op!

Persoonlijk advies nodig? Bel ons via +32 3 369 40 10

Vraag je demo aan