Voordelen van cloud based ERP

Laat je bedrijf groeien met een cloud based ERP-systeem

Slimmer en efficiënter werken? Met een ERP-systeem op maat van je bedrijf is dat zo geregeld! Je verbindt, automatiseert en stroomlijnt er makkelijk de verschillende processen mee! En dat kan bovendien op verschillende manieren: on-premise ERP of liever cloud based? We leggen je uit waarom een cloud based ERP-systeem zoals Odoo ook voor jouw bedrijf werkt!

Interesse in een ERP-systeem? Laat Evato je inspireren!

Wat is het verschil tussen cloud based en on-premise ERP-systeem?

On-premise ERP of cloud based? Het lijkt nogal abstract als je het zo hoort. Daarom leggen we je graag het verschil tussen beide uit.

Bij een on-premise ERP installeren we de ERP-software op de server binnen je kantoormuren. De data zijn in eigen beheer en worden lokaal bewaard. Het grote voordeel? Dit systeem kan je in theorie onbeperkt aanpassen aan de eisen van je bedrijf.

Bij een cloud based ERP staat de ERP-software niet op je bedrijfsserver, maar in de cloud. Je neemt dan een abonnement op de ERP-software en de cloudprovider zorgt voor de hosting en de hele IT-infrastructuur, inclusief onderhoud en beveiliging. Je hoeft dus geen servers te kopen of te onderhouden en je hebt overal en altijd toegang tot je data. Handig!

En wat is dan het verschil tussen cloud based en webbased?

Ook binnen online ERP-systemen zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Zo heb je een cloud based en een webbased ERP-systeem. Maar hoe verschillen die dan van elkaar?

Dit is een interessante vraag want het onderscheid is zeer dun. Bij een cloud based ERP staan je vertrouwde applicaties online ter beschikking op een cloud server. Bij een webbased ERP is je ERP-systeem toegankelijk via een webbrowser op eender welk toestel.

Bij een Odoo ERP staan de bedrijfsdata op een cloud server en zijn je applicaties toegankelijk via een webbrowser.

Waarom ook jij best een cloud based ERP-systeem overweegt

Echt klaar zijn voor de toekomst? Dan is een cloud based systeem eigenlijk de beste keuze. We lijsten de voordelen van een cloud based ERP-systeem voor je op.

1. Lagere instapkosten

Omdat bij een cloud based ERP de instapkosten lager liggen dan bij een on-premise ERP, is het voor veel kleinere bedrijven en start-ups interessanter om voor een cloud-systeem te gaan. Ze moeten immers vaak snel schalen of hebben niet het kapitaal voor een eigen server of hardware.

2. Snelle updates

Tussentijdse updates kunnen bij een traditioneel on-premise ERP moeizamer verlopen. Bij een cloud ERP worden de nieuwste versies snel geïnstalleerd vanaf de cloudservers van de cloudleverancier.

3. Altijd en overal bereikbaar

De gebruikers van een cloud based ERP-pakket kunnen het systeem van overal raadplegen via interfaces die speciaal voor smartphones en mobiele apparaten gemaakt zijn.

4. Schaalbaar

Schaalbaarheid is voor elk bedrijf belangrijk, en al zeker voor bedrijven in volle groei! Bij een ERP-systeem in de cloud kan je makkelijk gebruikers en functionaliteiten toevoegen en verwijderen. Zo kan je snel schalen waar en wanneer dat nodig is!

5. Veilig

Natuurlijk staat veiligheid altijd voorop. Neem dan ook gerust aan dat een cloud based ERP veilig is, omdat de externe cloud servers strikte normen moeten volgen op het gebied van datasecurity, firewalls en directe bereikbaarheid.

Voorbeeld van een cloud based ERP: Odoo

Odoo is een cloud based en open source ERP-pakket dat bestaat uit verschillende apps die allemaal voor een specifiek bedrijfsproces zijn ontworpen (CRM, verkoop, facturatie, webshop, interne communicatie, …). Je beheert dus je bedrijf vanaf één centraal platform. En da’s efficiënt!

Odoo is geschikt voor kleine en grote bedrijven en heeft op dit moment meer dan 7 miljoen gebruikers wereldwijd. Door het open-source karakter evolueert Odoo veel sneller dan om het even welke andere bedrijfsoplossing.

Het grote voordeel van Odoo: meer doen in minder tijd!

Omdat bij een Odoo ERP-systeem alle bedrijfsinfo van eender waar (en in eender welke taal) beschikbaar is op één plek, zijn er geen integraties met andere softwarepakketten meer nodig.

Maar er zijn ook andere voordelen:

  • Odoo is een alles-in-één-platform
    Dat wil zeggen dat alle apps van Odoo geïntegreerd zijn op één centrale plek, en dat ze zo naadloos met elkaar verbonden zijn. Zo kan je makkelijk schakelen tussen de verschillende toepassingen en overzichtelijk werken. Je maakt op een flexibele manier gebruik van de opbouw in modules.

  • Schalen en uitbreiden – eenvoudig!
    Afhankelijk van de ontwikkeling van je bedrijf kan je makkelijk schalen, uitbreiden of afbouwen. Heb je even geen nood aan een bepaalde app? Dan kan je deze in no-time deactiveren.

  • Budget- en gebruiksvriendelijk? Check!
    Ook voor je portemonnee is een Odoo systeem ideaal. Je betaalt enkel voor de apps die je ook effectief gebruikt. Via een gebruiksvriendelijke interface kan je tevens makkelijk koppelen met alle andere systemen en tools.

Evato kiest het ERP-jasje dat jou het beste past!

ERP op maat van je bedrijf? Daar mag je zeker van zijn! Evato kiest altijd het ERP-systeem die het beste bij je activiteiten en plannen past. Onze experten denken mee na over de groei van jouw bedrijf en adviseren over hoe een cloud based of on-premise ERP jou daarin 100% ondersteunt.

Waarom ook jij voor Evato kiest? Ons luisterend oor! Evato beschikt over een brede expertise in ERP-systemen in diverse sectoren, en werkt op een klantgerichte en open manier!

Interesse in een cloud based ERP-systeem? De Evato consultants staan je graag te woord!

Tags

  • ERP