Meer productivi-tijd dankzij het juiste ERP-systeem!

Een goed gekozen en ingericht ERP (Enterprise Resource Planning) integreert jouw bedrijfsprocessen op een slimme manier. Daarom noemen we een ERP-systeem het ‘kloppend hart’ van een bedrijf. Maar hoe vind je een ERP-pakket dat als gegoten zit en jou meer productivi-tijd oplevert? ERP-expert Evato wijst je de weg.

Wat is ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is bedrijfssoftware die je helpt bij het uitvoeren van je bedrijfsprocessen, door ze te integreren in één centrale database. En da’s handig - want zo werk je een pak efficiënter. Evato zorgt voor een volledig geïntegreerde ERP-oplossing, helemaal op maat van jouw kmo!

Waarom een ERP-pakket?

Commerciële taken beheren, financiële activiteiten bekijken, je stock checken … In een ERP-pakket komen al je bedrijfsprocessen samen. Gedaan dus met afdelingen die afzonderlijk van elkaar werken.

Met een ERP-pakket stroomlijn je je dagelijkse bedrijfstaken. Je verliest geen tijd meer aan dubbel werk, je werkt efficiënter én je kan je zorgeloos richten op je kerntaken. In deze video leggen we het voordeel van een ERP-pakket kort voor je uit

Een ERP op maat van kmo’s

Een ERP-systeem is ‘het kloppend hart’ van elke kmo. De afdeling finance bv. gebruikt een ERP-systeem voor een snelle financiële afsluiting. Sales heeft een ERP dan weer nodig om alle bestellingen te beheren, en de logistieke afdeling is afhankelijk van een goed draaiend ERP om de juiste producten en services op tijd te leveren. Het management heeft dankzij dit centraal systeem direct zicht op de performance van het bedrijf. Software-expert Evato is gecertificeerd voor Sage en Odoo en zorgt voor een compleet ERP voor kmo’s dat alle kernprocessen in een kleine of middelgrote onderneming dekt. Bovendien spreekt Evato als een rasechte kmo ook de taal van kmo’s.

Op zoek naar een ERP-systeem voor jouw kmo? Bekijk de video
Wat is een ERP

Soorten ERP-systemen?

Zeggen de woorden on-premise, cloud en hybride je niet zoveel, en vind je de keuze van het ideale ERP-systeem maar stressvol? Evato helpt je. Ontdek de belangrijkste voordelen van de verschillende soorten ERP-systemen voor jouw organisatie. 

 • ERP on-premise: Een lokaal of on-premise ERP-systeem bewaart jouw data op de interne server van je bedrijf.
 • ERP cloud: Liever overal en altijd toegang tot je realtime data – en dus niet gebonden zijn aan een interne IT-structuur? Kies voor een cloud ERP. De software vormt dan een volledige online service waarop jij je abonneert. 
 • ERP hybride: The best of both worlds combineren? Ga voor een hybride of two-tier ERP-systeem waarbij je het lokaal geïnstalleerd ERP-systeem online toegankelijk maakt.

Laat je bedrijf groeien met een cloud ERP-systeem

Bij een ERP cloud staat de ERP-software niet op je bedrijfsserver, maar in de cloud. Je neemt dan een abonnement op de ERP-software en de cloudprovider zorgt voor de hosting en de hele IT-infrastructuur, inclusief onderhoud en beveiliging. Handig! 

Interesse in een ERP cloud? Laat Evato je inspireren! 

Wat mag je van een Odoo ERP-systeem verwachten?

Odoo ERP is een cloudbased en open source ERP-pakket dat bestaat uit verschillende apps die elk voor een specifieke taak zijn ontworpen. Je beheert dus jouw bedrijfsprocessen vanuit één platform.

 • Compleet platform van geïntegreerde apps (CRM, e-commerce, boekhouding, kassasysteem, projectbeheer, …)
 • Budget- en gebruiksvriendelijk
 • Overal en op elk toestel toegankelijk
 • Flexibel door modulaire opbouw

Sage 100

Wat mag je van een Sage 100 ERP-systeem verwachten?

Dankzij Sage 100 beheer je de volledige commerciële cyclus, boekhouding en administratie in één handig ERP-systeem. Van aankoop en productie tot verkoop, distributie en facturatie.

 • Betrouwbaar en modulair ERP-systeem dat met je bedrijf meegroeit
 • Snelle en eenvoudige functies en navigatie
 • Business Intelligence dashboard en rapporten
 • Automatische synchronisatie met je webshop

Sectorgerichte ERP-systemen

Evato heeft veel ervaring met ERP-systemen voor specifieke sectoren zoals groothandel, retail en productiebedrijven, of voor specifieke afdelingen zoals field service. De experts van Evato geven aan waar je moet op letten bij het zoeken naar een gepast ERP-systeem dat meegroeit met je activiteiten.

Ontdek een voorbeeld
ERP groothandel

Het juiste ERP-systeem dankzij Evato

Of je nu gaat voor on-premise, cloud of hybride - van welke ERP-leverancier ook (Odoo, Sage, ….) ook - Evato adviseert welk ERP-systeem je optimaal ondersteunt. Dit is waarin onze ervaren consultants en software-ontwikkelaars uitblinken: wij luisteren naar wat je precies nodig hebt. 

Evato helpt je met de juiste uniforme en snel schaalbare ERP-software die bij de grootte, activiteiten, het type bedrijf én jouw wensen past. Kiezen voor de ERP-software van Evato, is kiezen voor een betrouwbare ERP-partner! 

Bedrijfssoftware integreren levert je tijdswinst op

Slimmer en efficiënter werken? Met een juist afgesteld ERP-systeem is dat zo geregeld! Een ERP integreert, automatiseert en stroomlijnt makkelijk de verschillende processen in je bedrijf (commercieel beheer, boekhouding, administratie, e-commerce, stockbeheer, …). Als je de verschillende ‘eilanden’ in je onderneming digitaal integreert, haal je daar dankzij een ERP-integratie veel voordeel uit.

Bekijk onze oplossingen
Teamwerk

Wat zijn de andere voordelen van een ERP-systeem

Gedaan met de administratieve rompslomp, tientallen systemen en een gebrek aan efficiëntie. Wat brengen ERP-systemen je echt op? Wat zijn de voordelen van een ERP-systeem en wat brengt het je echt op?

 • Meer transparantie: je hebt een direct inzicht in bv. de financiële status van je onderneming door inkomsten, uitgaven, facturen en andere data te centraliseren;
 • Snellere rapportage en inzicht in de performance van je organisatie: met één druk op de knop worden jouw bedrijfsprocessen geanalyseerd en gemonitord; zo zie je meteen hoe jouw bedrijf ervoor staat.
 • Minder fouten: heel wat processen zoals eenvoudige en terugkerende taken kunnen geautomatiseerd worden;
Voordelen ERP

De perfecte ERP-implementatie

Een nieuw ERP-systeem implementeren is geen kleine stap. Hoe pak je dit aan en hoe laat je deze periode vlot verlopen? Antwoord: door rekening te houden met enkele aandachtspunten. De belangrijkste stappen zijn:

 • Stel een wensenlijst samen
 • Stel een projectmanager aan en maak een kernteam
 • Zorg voor opgeschoonde data
 • Organiseer gepersonaliseerde ERP-training(en)
 • Uittesten is key
Tijdsgewin

Wat kost een ERP-systeem?

Deze eenvoudige vraag heeft helaas geen eenvoudig antwoord. De kosten van een ERP-systeem zijn afhankelijk van verschillende facetten, zoals de ERP-leverancier, de gekozen modules en de kost voor de implementatie.

Evato berekent het implementatiebudget op basis van een grondige, voorafgaande functionele analyse. Deze analyse beschrijft de volledige ERP-configuratie, incl. workflows, layouts, masterdata en opleidingen. Dit is een solide leidraad waarin alle uitgangspunten voor een ERP-implementatie staan.

Een ERP-systeem dat helemaal bij je past: hoe ga je te werk?

ERP-systeem één kan dit, ERP-systeem twee kan dat … Soms zie je de bomen door het ERP-bos niet meer! Gebruik onze handige tips als leidraad bij het kiezen van een ERP-systeem.

 • Tip 1: kies een ERP-partner met ervaring in jouw sector
 • Tip 2: kies een future-proof ERP-systeem
 • Tip 3: kies een betrouwbare partner
ERP-puzzel

Waarom kiezen voor de bedrijfssoftware van Evato?

Evato is een software-integrator die gestandaardiseerde bedrijfssoftware zoals ERP-systemen gebruikt om andere bedrijven efficiënter en flexibeler te laten werken.

Maak kennis met onze expertise:

 • Ontdek de Evato all-in-one oplossingen met de integratie van ERP-software met andere software, apps, platformen of marktplaatsen 
 • Ontdek de Evato werkwijze. Na een gedetailleerde behoefteanalyse maken we de juiste selectie van de juiste software en apps. Daarna volgt de configuratie, implementatie, opleiding en nazorg (helpdesk).
 • Ontdek het Evato team. Efficiënt, gedreven en flexibel, met ervaren productspecialisten, zorgt Evato voor een snelle oplevering van projecten.

Vragen over ERP-systemen? Onze experten staan voor je klaar.

Neem contact met ons op