Voordelen van ERP on-premise?

ERP on-premise: wat houdt deze installatie in?

Ga je on-premise of in de cloud? Het is vaak de eerste vraag waarmee bedrijven te maken krijgen bij hun zoektocht naar nieuwe ERP software. Soms wordt er zelfs vanuit gegaan dat cloud sowieso de beste optie is. Maar is dat wel altijd waar? Wat heeft on-premise te bieden? Vind je de keuze van het ideale ERP-systeem maar stressvol? Evato helpt je ontstressen...

On-premise ERP-software: je maakt gebruik van je eigen IT-infrastructuur

Letterlijk vertaald betekent ‘on-premise’ ‘op locatie’ of ‘ter plaatse’. In een bedrijf kan je dit zien als een fysieke ruimte. Bij een ERP-systeem betekent een on-premise installatie dat de software binnen de eigen IT-infrastructuur wordt geplaatst.

Let wel, deze fysieke installatieplek van bedrijfssoftware heeft niets te maken met de plaats van waaruit je toegang tot het ERP kan krijgen. Ook software die on-premise is geïnstalleerd, kan via het internet of intranet benaderd worden!

Wat zijn de voordelen van een ERP on-premise?

Dankzij een ERP-systeem heb je meer overzicht, meer controle en meer efficiëntie. Waarom kiezen voor een ERP on-premise installatie?

·       De beveiliging van data is in handen van de eigen organisatie

·       De eigen IT-afdeling heeft meer controle over de implementatie

·       Meer zekerheid: jouw bedrijfsdata staan op eigen server

·       Ruime mogelijkheden voor personalisering

On-premise ERP versus cloud ERP

De grote tegenhanger van een on-premise installatie is een installatie in de cloud (cloud ERP) dat steeds populairder wordt ook door de afnemende argwaan tegenover cloud. Beide installatievormen hebben voor- en nadelen.

Beide installaties kunnen ook gecombineerd worden. Bij een hybride cloud (of two-tier) ERP-systeem wordt het lokaal geïnstalleerd ERP-systeem online toegankelijk gemaakt. Zo kan het gebeuren dat een deel van de informatie intern (on-premise) bewaard wordt, zoals klantgegevens, terwijl andere gegevens zonder problemen in de cloud staan.

Of je nu gaat voor on-premise, cloud of hybride en van welke ERP-fabrikant ook, zoek naar ERP-software die gemakkelijk kan meegroeien met jouw bedrijf. Evato denkt mee na over jouw toekomst en adviseert welk ERP-systeem je optimaal ondersteunt.

Wat zijn de kosten van on-premise ERP-software?

Een installatie on-premise impliceert normaal gezien zowel CAPEX (CAPital EXpenditures, eenmalige kosten zoals de aankoop van ERP-software, de kost van (eventueel) nieuwe hardware, van de implementatie, de koppeling met andere systemen en het projectmanagement), als OPEX (OPerating EXpense zoals de licenties en de jaarlijkse of maandelijkse prijs voor onderhoud en ondersteuning), en andere eventuele kosten zoals upgrades en training. Met het juiste ERP-systeem en met correcte prijsafspraken helpt ERP-expert Evato jou de juiste budgetkeuzes te maken.

Op zoek naar een ERP, maar verder geen flauw idee? Bel Evato!

Evato kiest altijd het ERP-systeem dat het beste bij je activiteiten en plannen past. Onze experten denken mee na over de installatievorm (on-premise, cloud, hybride) en hoe deze jou 100% ondersteunt in de groei van je bedrijf.

Nieuwsgierig naar on-premise of cloud?

Vraag hier jouw advies aan.