ERP systeem productie: geef de groei van je kmo een extra boost

Of je nu geschenkpakketten maakt, bulkgoederen herpakt of een volledige productielijn beheert. De productieverantwoordelijke van een kmo moet elke dag van alles op de hoogte zijn: bestellingen en voorraden checken productiekosten beheren … Het ERP systeem voor productie van Evato is interessant voor elke organisatie die efficiënter en meer gestructureerd wil werken.

ERP productie: één centrale tool voor al je processen

Realtime inzichten in je productieplanning, geen nee hoeven te zeggen tegen je klanten, snel leveren en een vlotte facturatie. Het draagt allemaal bij tot de dynamiek van je zaak. De toekomstgerichte ERP voor productiebedrijven van Evato biedt één centrale tool voor al deze processen van een klein of groot productiebedrijf.


Wat is een ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Deze software brengt alle informatie van de verschillende onderdelen van je productiebedrijf (voorraad, planning, levertijden, financiën, boekhouding …) op één centrale plek bij elkaar in één tool. Dit betekent dan ook dat er gebruik gemaakt wordt van één database.

Met een ERP systeem worden al deze processen gedigitaliseerd en samengevoegd, zodat iedereen binnen je onderneming toegang heeft tot dezelfde informatie. Het maakt hier niet uit of je één locatie hebt of meerdere locaties over de grens.

Voordelen ERP productie?

ERP software koppelt dus alle belangrijke informatie aan elkaar. Op die manier kan een ERP systeem productie bijvoorbeeld automatisch een offerte opstellen, een bestelling van een klant verwerken of de voorraad in real-time bijhouden en aanvullen.

Dit scheelt zowel voor jou als je medewerkers een hoop tijd en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je werkt kortom efficiënt en bespaart kosten. Je productie krijgt een extra boost:

  • Beheer je technische gegevens
  • Stel offertes op
  • Organiseer je planning
  • Optimaliseer je voorraad
  • Analyseer je kosten

Lees de ervaringen van onze klanten

ERP systeem productie voor klein en groot bedrijf

ERP software is interessant voor elke organisatie die efficiënter wil werken, zonder veel vertragingen of fouten. Of je nu fietsen monteert, meubels of geschenkpakketten maakt of een volledige productielijn beheert. Het ERP systeem productie van Evato is beheersoftware voor kleine en middelgrote bedrijven, van ondernemingen met een klein aantal medewerkers tot bedrijven met honderden medewerkers.


Waarom een ERP voor productiebedrijven gebruiken: 4 tips om jouw productie te verbeteren

Het succes van je zaak is sterk afhankelijk van het succes van je productietool. Maar hoe ga je te werk om de productiviteit van je teams te verbeteren en je klanten en leveranciers tevreden te houden? Dit doe je met een 4-stappenplan:

1. Voorbereiding

De manier waarop je jouw bedrijfsprocessen voorbereidt, is van groot belang. Verzamel de juiste informatie en neem de juiste beslissingen. Wees voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Hiervoor moet je onder meer boordtabellen op kunnen stellen en de status van de voorraad kunnen inschatten.

2. Planning

Stel een realistische planning op. Beperk productie- en voorraadkosten. In deze fase

moet je alle bestellingen op een tijdschaal uitstippelen. Het doel hiervan is om zo snel mogelijk aan de eisen van jouw klanten te kunnen voldoen en de interne productieprocessen te verbeteren.

3. Opvolging

Als je als kmo snel wil reageren, moet je de bestellingen en het volledige productieproces zo efficiënt mogelijk beheren. Dit lukt het best aan de hand van een realtime overzicht van alles wat er gebeurt in je werkplaats. Volg jouw productie van op afstand op. Controleer de kwaliteit.

4. Analyse

Wat zijn concrete verbeterpunten? Zijn er verschillen tussen de voorspelde en reële kosten? Kunnen de marges nog uitgebreid worden? In deze fase kom je te weten hoe je het productieproces van jouw zaak efficiënter en productiever kunt maken.

Meer weten over de ERP software voor productiebedrijven? Evato kiest het ERP-pakket dat het beste bij jouw bedrijf past.

Persoonlijk advies nodig? Bel ons via +32 3 369 40 10

Vraag je demo aan