Wat kost een ERP-systeem?

De kosten van een ERP-systeem zijn afhankelijk van verschillende facetten, zoals je ERP-leverancier, de gekozen modules en de kost voor de implementatie.

Wat kost een ERP-systeem?

Wat zijn de kosten van een ERP-systeem? Welk budget moet je vrijmaken? Deze eenvoudige vragen hebben helaas geen eenvoudig antwoord. De kosten van een ERP-systeem zijn afhankelijk van verschillende facetten, zoals je ERP-leverancier, de gekozen modules en de kost voor de implementatie. Evato helpt je om de juiste keuze te maken!

Je wil geen financiële verrassingen? Vraag advies bij Evato

Wat bepaalt de kost van een ERP-systeem?

De gemiddelde kosten voor een ERP hangen af van een aantal variabelen zoals de grootte van je bedrijf, de bedrijfsprocessen, de gekozen modules en koppelingen met andere systemen én de kost voor de implementatie zelf. Het spreekt bv. voor zich dat een bedrijf met verschillende locaties en ingewikkelde bedrijfsprocessen een hogere budget moet reserveren dan een klein bedrijf met eenvoudige processen.

Kosten ERP-systeem: de aanpak van Evato

Wat zijn de kosten per ERP-gebruiker en wat zijn de tarieven van een licentie? Maar ook: wat zijn de prijsverschillen tussen ERP on-premise en ERP in de cloud? Kortom: wat kost een compleet ERP-systeem?

Hoe Evato te werk gaat: na een eerste verkennend gesprek en op basis van grondige, voorafgaande analyse berekenen we in detail het budget van een ERP-implementatie. Deze gedetailleerde analyse beschrijft de volledige ERP-configuratie, inclusief alle workflows, layouts, (migratie van) masterdata en de nodige opleidingen. Dit analysedocument is dus een solide leidraad waarin alle uitgangspunten voor een ERP-implementatie staan, zodat er geen budgettaire verrassingen zijn. Evato gaat voor duidelijke prijsafspraken, ook over de fase na de oplevering. Alles gebeurt in nauw overleg met onze klanten.


Na akkoord start Evato het project met een kick-off en gaan we, in nauwe samenwerking met de key users, het implementatietraject in. Aangezien een ERP-implementatie veel werk vraagt, ook van onze klant, adviseren we om hiervoor de nodige ruimte in de agenda te voorzien. 

Tips om kosten te besparen op je ERP-systeem

Bekijk de financiële investering in een ERP-systeem kritisch, dat is ons advies. Dit zijn enkele tips om te besparen tijdens het traject:

  1. Neem je tijd maar twijfel niet: de bedrijfswereld staat niet stil, en vooral automatisering en bedrijfsgroei moeten snel gaan. Het is geen goede zaak om jaren bezig te zijn met een ERP-traject.
  2. Analyseer op voorhand goed waar de pijnpunten van je bedrijf zitten. Evato helpt je bij de analyse van welke ERP-functionaliteiten echt nodig zijn voor jouw bedrijf.
  3. Dit geldt ook voor de licenties. Evato bepaalt samen met jou hoeveel medewerkers gebruik zullen maken van het ERP-systeem.
  4. Analyseer goed de datamigratie: is het nodig dat alle historische data in het nieuwe systeem komt?

De ROI van een ERP-systeem

Tot slot, houd bij de inschatting van de kosten ook rekening met de return on investment van een ERP-systeem. Want één ding is zeker: de kosten van een ERP wegen zeker op tegen de baten die je ervoor krijgt. Met een goed afgesteld ERP worden jouw bedrijfsprocessen gestroomlijnd, waardoor de efficiëntie omhoog gaat. Belangrijke processen kunnen worden geautomatiseerd, jouw klantenservice zal verbeteren en administratieve kosten gaan omlaag.

Bij Evato weet je precies waar je aan toe bent!

Als partner van Odoo en Sage helpt ERP-partner Evato kleine en grote bedrijven de juiste budgetkeuzes te maken. Met het juiste ERP-systeem en met correcte prijsafspraken brengt Evato jouw onderneming naar ‘the next level’.

Nieuwsgierig naar de prijs van een ERP-systeem?

Vraag hier jouw offerte of advies aan.