Al eens over een voorraadbeheersysteem nagedacht?

Goederen opslaan vergt middelen en ruimte. Het bijhorende beheer kost je ook nog eens kostbare tijd. Odoo biedt met een uitgebreid voorraadbeheersysteem een krachtige en complete oplossing om jouw voorraad altijd en overal te beheren. Het updaten en beheren van stocks, inventarissen en voorraadniveaus zijn cruciaal om kosten te besparen, de klanttevredenheid te vergroten en de operationele efficiëntie te verbeteren. Odoo partner Evato zorgt voor een rimpelloze implementatie.

Wat is voorraadbeheer?

Een goed voorraadbeheer is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Het verwijst naar het proces van het bijhouden, beheren en controleren van goederen en producten die beschikbaar zijn voor verkoop of productie. Het gaat om het registreren van inkomende en uitgaande goederenstromen, het bepalen van de optimale voorraadniveaus, het voorspellen van de vraag en het minimaliseren van voorraadtekorten of -overschotten.Voorraadbeheersysteem en software

Odoo is een alles-in-één bedrijfsbeheersysteem met een breed scala aan modules, waaronder een uitgebreid voorraadbeheersysteem. Deze helpt bij het stroomlijnen van je voorraad- en logistieke processen. Dankzij een helder en real-time overzicht van alle voorraad- en goederenstromen heb je op elk moment inzicht in de voorraadstatus en kan je de locatie van items volgen, bestellingen beheren en rapporten genereren. Zo hou je de kosten voor opslag zo laag mogelijk en heb je altijd de juiste hoeveelheid producten ter beschikking.

Wat zijn de kenmerken van voorraadbeheer met Odoo?

Enkele belangrijke kenmerken van de Odoo voorraadbeheer module:  

  • Odoo zorgt voor nauwkeurige en directe updates van de voorraadniveaus op basis van inkomende en uitgaande goederenstromen. Zo heb je altijd een actueel overzicht van jouw voorraadstatus. 
  • Odoo maakt het mogelijk om meerdere magazijnen en locaties te beheren. Hierdoor kan je de voorraadniveaus en productbewegingen op elke locatie bijhouden, zodat je eventuele voorraadtekorten, verliezen of overstocks kan beperken. 
  • Voorraadoptimalisatie: met Odoo kan je de optimale voorraadniveaus bepalen op basis van historische gegevens, vraagprognoses en andere parameters.  
  • Bestelbeheer: Odoo stroomlijnt het bestelproces door automatische bestelvoorstellen te genereren op basis van de huidige voorraadniveaus en de vraagprognoses. Hierdoor kunnen bedrijven tijdig nieuwe bestellingen plaatsen en het risico op voorraadtekorten verminderen. 
  • Rapportage en analyse: met de rapportagetool controleer je de efficiëntie en nauwkeurigheid. Je krijgt inzicht in de omzet, de voorraadwaarde, de omloopsnelheid en andere belangrijke voorraadparameters om de prestaties te evalueren en besluitvorming te ondersteunen. 

Bespaar kostbare tijd met het voorraadbeheersysteem van Odoo

Dit geavanceerd systeem kan aanzienlijke voordelen opleveren. Met de mogelijkheid om real-time inzicht te krijgen in voorraadstatus, locatiebeheer, voorraadoptimalisatie, bestelbeheer en uitgebreide rapportage, heb je een echte all-in oplossing. Odoo wil het gebruik van haar software zo eenvoudig mogelijk maken. Op die manier bespaar je kostbare tijd!

Geintegreerd met andere Odoo modules 

Deze Odoo voorraad module integreert naadloos met andere Odoo modules en apps zoals facturatie, boekhouding, verkoop en productie, waardoor dit een krachtige oplossing is voor elk bedrijf van eender welke omvang. 

Waarom Odoo via Evato? Persoonlijke service! 

We weten bij Evato hoe belangrijk het is om een goede service te krijgen. Met gedreven Odoo specialisten en een servicedesk zorgen we voor een hyperpersoonlijke service waarbij we onze klanten als softwarepartner blijven begeleiden en ondersteunen. Het is deze gerichte aanpak die onze klanten waarderen.

Wil jij ook aan de slag met Odoo voorraad software? Als Odoo Partner helpt Evato je op weg. 

Al eens over een voorraadbeheersysteem nagedacht?