Hoe Inter-Minerals een totaalinzicht in hun logistieke flow kreeg

Inter-Minerals, dat is een onafhankelijk familiebedrijf pur sang. Sinds 1952 is de onderneming actief in de import en export van granulaten, voornamelijk voor de betonindustrie. Door de focus op deze niche groeide ze in de loop der jaren uit tot een bedrijf met 8 gedreven collega’s, waarmee ze meer dan 25 landen wereldwijd bedienen. Van België tot helemaal in Zuid-Korea. Hun granulaten vind je terug in een aantal van ‘s werelds grootste gebouwen en dat allemaal met België als epicentrum.

Een gebrek aan overzicht

“Bij onze activiteiten komt heel wat logistiek kijken, denk maar aan voorraadbeheer, het uitleveren wereldwijd, bestellingen opvolgen en ga zo maar door”, geeft Geert Hofmans, de zaakvoerder van Inter-Minerals aan. “De voorbije jaren is dit enkel maar complexer geworden, vooral ook omdat we in onze sector toch wel met wat bijzonderheden kampen. Voor we met EVATO in zee gingen, werkten we nog in een heel eenvoudig boekhoudpakket, waardoor we dan wel misschien wel gespecialiseerd waren in het aanmaken van Excel-files, maar weinig overzicht en automatisatie hadden. Kortom: er was niets gecentraliseerd. Meteen het signaal om naar een oplossing op zoek te gaan.”

“Wij waren gespecialiseerd in het aanmaken van Excel-files.”

Een totaalinzicht in de logistieke flow

“Bij EVATO hadden we meteen een goed gevoel. Zij begrepen onze business en onze bijzonderheden meteen. Het voelde echt als een verademing. Sage 100 werd geïmplementeerd en dat is ook waar de meeste medewerkers in werken. De hele logistieke keten is daarin opgenomen. Met Sage BOB wat eerder specialistenwerk is, werkt één opgeleide medewerker. Het totaalpakket biedt ons alvast een inzicht in onze logistieke flow, van ophalen tot het uiteindelijke factureren. Voor de wettelijke verplichtingen zoals bijvoorbeeld de Instrastat-aangifte werken we dan weer met HIVE, het eigen systeem van EVATO dat naadloos koppelt met Sage 100. Met een druk op de knop is dat quasi klaar.”

Ideaal voor snelgroeiende bedrijven

Geert Hofmans van Inter-Minerals

“Aan wie ik EVATO zou aanraden? Wel, aan bedrijven met groeipijnen, net zoals wij die hebben ervaren. Het vergt wat inspanningen om met het pakket aan de slag te gaan, maar eens je de weg ingeslagen bent en het pakket staat, dan ervaar je dat als een grote plus. De informatie die je in realtime krijgt, zorgt ervoor dat heel wat frustraties als sneeuw voor de zon verdwijnen”, besluit Geert.

Wens jij persoonlijk advies?

Wil jij ook een all-in-one oplossing voor je bedrijf of de mogelijkheden eens bekijken? Neem dan zeker contact op met ons. Wij zorgen voor ERP-systemen en e-commerce oplossingen op maat van jouw bedrijf.

Interesseert je misschien ook

Bart Rogiers en Nathalie Van Den Berge van Châteaux Vini
Een perfect gerijpt ERP-systeem voor Châteaux Vini dankzij Sage 100!
Grote plannen voor de toekomst – bij groot- en detailhandelaar in wijnen en geestrijke dranken Châteaux Vini weten ze wat ze willen: groeien. En dan bedoelen ze niet noodzakelijk qua werknemersaantal of qua panden. Maar wél in hun manier van werken. Makkelijker werken, meer gestroomlijnde processen en klaar zijn voor de toekomst - de kerngedachten die ze hadden bij het kiezen voor een aangepast ERP-systeem. Evato hielp hen aan een Sage 100 & Sage BOB-systeem op maat.

Ontdek deze case

Electromania
Het succesverhaal van Electromania, met de ruggensteun van Evato
In 2005 al zag Maarten De Cauwer vanuit zijn commerciële job in een multinational het succes van online verkoop van elektronica opwellen. Vooral in de buurlanden dan, nog niet meteen in België. Hierdoor besloot hij als hobby zelf een elektrozaak op te starten, met de focus op online verkoop. Vandaag is Electromania één van de grootste onafhankelijke internetwinkels van België mét toonzaal. Hun website krijgt maandelijks 80.000 unieke bezoekers over de virtuele vloer.

Ontdek deze case