Hoe Inter-Minerals een totaalinzicht in hun logistieke flow kreeg

Inter-Minerals, dat is een onafhankelijk familiebedrijf pur sang. Sinds 1952 is de onderneming actief in de import en export van granulaten, voornamelijk voor de betonindustrie. Door de focus op deze niche groeide ze in de loop der jaren uit tot een bedrijf met 8 gedreven collega’s, waarmee ze meer dan 25 landen wereldwijd bedienen. Van België tot helemaal in Zuid-Korea. Hun granulaten vind je terug in een aantal van ‘s werelds grootste gebouwen en dat allemaal met België als epicentrum.

Een gebrek aan overzicht

“Bij onze activiteiten komt heel wat logistiek kijken, denk maar aan voorraadbeheer, het uitleveren wereldwijd, bestellingen opvolgen en ga zo maar door”, geeft Geert Hofmans, de zaakvoerder van Inter-Minerals aan. “De voorbije jaren is dit enkel maar complexer geworden, vooral ook omdat we in onze sector toch wel met wat bijzonderheden kampen. Voor we met EVATO in zee gingen, werkten we nog in een heel eenvoudig boekhoudpakket, waardoor we dan wel misschien wel gespecialiseerd waren in het aanmaken van Excel-files, maar weinig overzicht en automatisatie hadden. Kortom: er was niets gecentraliseerd. Meteen het signaal om naar een oplossing op zoek te gaan.”

“Wij waren gespecialiseerd in het aanmaken van Excel-files.”

Een totaalinzicht in de logistieke flow

“Bij EVATO hadden we meteen een goed gevoel. Zij begrepen onze business en onze bijzonderheden meteen. Het voelde echt als een verademing. Sage 100 werd geïmplementeerd en dat is ook waar de meeste medewerkers in werken. De hele logistieke keten is daarin opgenomen. Met Sage BOB wat eerder specialistenwerk is, werkt één opgeleide medewerker. Het totaalpakket biedt ons alvast een inzicht in onze logistieke flow, van ophalen tot het uiteindelijke factureren. Voor de wettelijke verplichtingen zoals bijvoorbeeld de Instrastat-aangifte werken we dan weer met HIVE, het eigen systeem van EVATO dat naadloos koppelt met Sage 100. Met een druk op de knop is dat quasi klaar.”

Ideaal voor snelgroeiende bedrijven

Geert Hofmans van Inter-Minerals

“Aan wie ik EVATO zou aanraden? Wel, aan bedrijven met groeipijnen, net zoals wij die hebben ervaren. Het vergt wat inspanningen om met het pakket aan de slag te gaan, maar eens je de weg ingeslagen bent en het pakket staat, dan ervaar je dat als een grote plus. De informatie die je in realtime krijgt, zorgt ervoor dat heel wat frustraties als sneeuw voor de zon verdwijnen”, besluit Geert.

Wens jij persoonlijk advies?

Wil jij ook een all-in-one oplossing voor je bedrijf of de mogelijkheden eens bekijken? Neem dan zeker contact op met ons. Wij zorgen voor ERP-systemen en e-commerce oplossingen op maat van jouw bedrijf.

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

man achter laptop aan zijn bureau
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case