Efficiëntie ten top voor Wet-Nap Europe dankzij de eenvoud van Odoo

Wat als je ERP-systeem niet meer ondersteund wordt? ‘Europa's n°1 leverancier van cleaning wipes’ Wet-Nap Europe kreeg ermee te maken. Maar toen de stekker uit hun ERP-systeem Sage DBFACT werd getrokken, was dat eigenlijk geen probleem - eerder een kans om verder te digitaliseren. Ze kozen voor de modulaire Odoo software als vervanger. Daar plukken ze sinds 1 januari 2023 de vruchten van.

Zaakvoerder Herwig Mariën is een tevreden man. Zijn team kan dankzij Odoo uitkijken naar een toekomst met meer gebruiksgemak.
Zaakvoerder Herwig Mariën

“Odoo is een super gebruiksvriendelijk ERP-systeem. De boekhouding bijhouden maar ook facturen opmaken of de automatische synchronisatie met de bank zijn uiterst makkelijk. Dankzij Evato is ons systeem ook echt afgestemd op onze noden.”

Van manueel invoeren naar automatisatie dankzij Odoo

Verdeler Wet-Nap Europe is al even trouwe klant van Evato. Tot voor kort werkte het bedrijf met Sage DBFACT. Toen een tijd geleden bleek dat dit software-systeem niet meer ondersteund zou worden, was een overstap noodzakelijk. Toch zag het team van Wet-Nap Europe dat niet als een probleem, wel als een kans.

“Eigenlijk was een modernisatie van ons systeem sowieso al even aan de orde”, vertelt Herwig. “In Sage DBFACT verrichtten we nog heel wat werk manueel. Dat is eigenlijk niet meer ‘van deze tijd. De stopzetting deed ons nadenken over nieuwe mogelijkheden.”

Het team van Wet-Nap Europe ging met Evato rond de tafel zitten om te zoeken naar een nieuw en allesomvattend software-systeem dat klaar was voor de toekomst. Na heel wat wikken en wegen, kwam Odoo als winnaar uit de bus.

“Odoo is perfect geschikt voor ons kleine bedrijfje”, zegt Herwig. “Onze vochtige doekjes zijn een referentie geworden binnen en buiten Europa. Zelfs op vliegtuigen worden onze producten tegenwoordig gebruikt. We vinden het dan ook belangrijk dat we - zelfs al zijn we maar klein - een mooie basis hebben om op voort te bouwen. Groeien we nu nog verder, dan is Odoo daar perfect op aangepast!”

wet-nap voorstellen in het buitenland

Odoo: een intuïtief ERP-systeem met een makkelijke interface

Herwig vindt het vooral fijn dat Odoo enorm gebruiksvriendelijk is. “Heel wat zaken die we vroeger manueel deden, gebeuren nu automatisch”, vertelt hij. “Dat zorgt natuurlijk voor enorme tijdwinst, waardoor we ons nu meer kunnen focussen op onze core business.”

Daarnaast benadrukt hij ook dat Odoo een erg intuïtief systeem is om mee te werken. “We hebben natuurlijk wel wat training gekregen van Evato, maar Odoo is vanaf de basis al niet nodeloos ingewikkeld in gebruik. Hoewel mijn collega Tine de boekhouding voor zich neemt, kan ik via de verschillende modules van Odoo ook aan de slag. Stel dat één van ons twee uitvalt door ziekte of verlof, is het geen probleem om werk over te nemen. Dat bespaart ons wel wat zorgen, net omdat we maar met twee zijn.” Lees meer over de voordelen van Odoo ERP

Wet-Nap Europe: zeer tevreden klant van Evato

Niet alleen over Odoo zelf is Herwig overigens vol lof. Ook op de samenwerking met Evato valt volgens hem niets aan te merken. “Evato zorgde voor een vlotte overstap van systeem A naar systeem B”, vertelt hij. “Daarnaast was er ook ruimte voor voldoende training en konden we met vragen of bemerkingen bij hen terecht.”

Maar de service van Evato stopt niet bij het afleveren van een nieuw ERP-systeem, ondervindt Herwig. “Vandaag is Evato maar een mailtje of telefoontje ver weg. Hebben we vragen? Dan kunnen we nog steeds rekenen op uitstekende service en snelle hulp!”

wet-nap stand

Wil jij ook een all-in-one oplossing zoals Odoo software dat jouw bedrijfsprocessen integreert zodat je meer tijd hebt voor je prioriteit? Laat van je horen!

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

man achter laptop aan zijn bureau
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case

Bart Rogiers en Nathalie Van Den Berge van Châteaux Vini
Een perfect gerijpt ERP-systeem voor Châteaux Vini dankzij Sage 100!
Grote plannen voor de toekomst – bij groot- en detailhandelaar in wijnen en geestrijke dranken Châteaux Vini weten ze wat ze willen: groeien. En dan bedoelen ze niet noodzakelijk qua werknemersaantal of qua panden. Maar wél in hun manier van werken. Makkelijker werken, meer gestroomlijnde processen en klaar zijn voor de toekomst - de kerngedachten die ze hadden bij het kiezen voor een aangepast ERP-systeem. Evato hielp hen aan een Sage 100 & Sage BOB-systeem op maat.

Ontdek deze case