Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem

Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem

“Bij voedingsdistributie komt heel wat logistiek kijken. Wat met de vervaldatum? Wat met dingen die koel bewaard moeten worden? Evato kwam met een geïntegreerde softwareoplossing die perfect aansluit bij wat we nodig hebben!”

Kristof Van Lommel - CEO van Euro Fresh Foods

Voedingsvraagstukken & ERP-oplossingen op maat: de vraag van Euro Fresh Foods

Euro Fresh Foods is de grootste distributeur van België in onder andere zuivelproducten zoals iced coffees, yoghurt, desserts en mascarpone. Tot enkele maanden geleden werkte het bedrijf voor alles inzake boekhouding, CRM en stockbeheer nog met zelfgemaakte tools die ‘niet met elkaar praatten’.

Vandaag maken die tools plaats voor het allesomvattende Odoo ERP-pakket dat dankzij Evato op maat van hun wensen gemaakt werd. Een verandering waar CEO Kristof Van Lommel bijzonder over te spreken is. “Ons bedrijf en de markt waarin we actief zijn, maakten de laatste jaren heel wat evoluties door”, vertelt hij. “Om die groei aan te kunnen, om klaar te zijn voor een toekomst waarin we nog willen uitbreiden en om veel efficiënter te werken, was een nieuw ERP-systeem nodig..”

"Ik geloof sterk in digitalisering”, vervolgt Kristof. “Niet alleen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, maar ook om verschillende afdelingen binnen Euro Fresh Foods met elkaar te verbinden en om alle data te bewaren in één centraal systeem.”

“Euro Fresh Foods is geen typisch bedrijf. We zitten qua grootte tussen de kleine en grote bedrijven en voeren niche-activiteiten uit”, vertelt hij. “We zochten dus niet alleen een ERP-pakket dat daarop kon inspelen, maar ook een leverancier die ons pakket all-in-one kon configureren zodat wij er het meeste uit zouden halen. Zo kwamen we bij Evato, partner van Odoo, terecht.”

”Als wij groeien, groeit onze software mee”

Al snel werd duidelijk dat Odoo een ERP-systeem is dat zich helemaal naar de noden van Euro Fresh Foods richt. “Als wij groeien, groeit het systeem mee”, vertelt Kristof. “Maar ook onze specifieke eisen zijn ingevuld. Veiligheids- en hygiënevoorschriften, speciale DESADV-documenten, SSCC-codes die speciaal voor de voedingsindustrie ontwikkeld zijn, … Al deze bijzonderheden zijn opgenomen in ons op maat Odoo-pakket. Dat bevordert de efficiëntie van ons bedrijf en bovendien drukt het de kosten. Een gouden combo!

Handige en eenvoudige interface

Bovendien vindt Kristof de intuïtiviteit en de interface van Odoo handig om mee te werken. "Medewerkers die dagelijks met dit systeem werken, kregen inspraak in hoe ons nieuwe ERP-systeem er moest uitzien alvorens we het implementeerden”, vertelt hij. “Ook zij zijn het erover eens dat Odoo een erg makkelijk ERP-systeem is om mee te werken.”

Meer info over Odoo? Lees verder


Evato: een (Odoo) partner die actief meedenkt

Wat Kristof dan denkt over Evato zelf? Vooral: heel veel goede dingen. “Het team van Evato leverde ons een perfect werkend ERP-systeem af, aangepast aan de specifieke eisen van de voedingsindustrie. Ik beschouw Evato als een echte meedenker en een goed communicerende ERP-partner, niet louter als een ERP-leverancier. Ze gaan the extra mile voor hun klanten. Dat maakt onze samenwerking er alleen maar beter op!”

Ook op zoek naar een ERP-oplossing die jouw bedrijfsprocessen integreert en stroomlijnt? Neem dan contact op of vraag een demo aan.

Interesseert je misschien ook

man achter laptop aan zijn bureau
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case

Bart Rogiers en Nathalie Van Den Berge van Châteaux Vini
Een perfect gerijpt ERP-systeem voor Châteaux Vini dankzij Sage 100!
Grote plannen voor de toekomst – bij groot- en detailhandelaar in wijnen en geestrijke dranken Châteaux Vini weten ze wat ze willen: groeien. En dan bedoelen ze niet noodzakelijk qua werknemersaantal of qua panden. Maar wél in hun manier van werken. Makkelijker werken, meer gestroomlijnde processen en klaar zijn voor de toekomst - de kerngedachten die ze hadden bij het kiezen voor een aangepast ERP-systeem. Evato hielp hen aan een Sage 100 & Sage BOB-systeem op maat.

Ontdek deze case