Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo

Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Bestuurder Yannis De Witte vertelt hoe de samenwerking met Evato tot stand kwam en hoe hun nieuwe systeem hen vandaag heel wat tijd bespaart.
man achter laptop aan zijn bureau

“Dankzij ons nieuwe Odoo ERP-systeem werken we sneller, efficiënter én nauwkeuriger. We hebben meer tijd voor onze prioriteiten, besparen kosten en kunnen op eender welk moment verder uitbreiden.”

Eén overzichtelijk ERP-systeem, héél wat tijdsbesparing


“Met een verouderd systeem is het moeilijk om efficiënt te werken”, vertelt Yannis. “Voordat we ons Odoo-systeem gebruikten, waren basiszaken zoals offertes maken, of voorraadbeheer bijvoorbeeld bijzonder moeilijk.

In ons vorige systeem moesten we heel wat zaken handmatig invullen en konden we geen afbeeldingen toevoegen. Nu zijn onze producten en productcategorieën mooi aan elkaar gelinkt, waardoor dat probleem van de baan is. We maken daardoor ook veel makkelijker offertes op. Twee vliegen in één klap!”


Integratie van webshop met CRM en voorraadbeheer

Safety And Spray Technics bouwde met de hulp van Evato hun nieuwe webshop in Odoo. De vraag naar een mooie integratie en automatische manier van updaten van de product- en klantendatabase - werd daardoor nog prangender dan voordien. “In ons vorige ERP-systeem moesten we alles manueel ingeven. Nu verloopt dit ook voor de webshop automatisch. Alles wat in onze webshop gebeurt, is meteen zichtbaar in het voorraadbeheer, ons CRM-systeem, enzovoort... Dat is handig.”

Over het algemeen kunnen we stellen dat wij dankzij Odoo minder werk moeten doen, waardoor we meer tijd hebben om te focussen op onze core business. Dat komt zowel onze manier van werken als - niet onbelangrijk - onze portefeuille ten goede"

Training en testomgeving: zo zorgde Evato voor een optimale implementatie

Ook over de implementatie zelf is Yannis erg tevreden. “We kregen heel wat training. En ook met vragen of eventuele aanpassingen konden en kunnen we bij Evato terecht.”


Daarnaast kon het team van Safety And Spray Technics met Odoo ‘oefenen’ alvorens hun systeem live ging. “Evato bood ons een testomgeving aan waarmee we aan de slag konden”, vertelt Yannis. “Zo konden we het systeem ook echt in de vingers krijgen. Voor we de officiële overstap maakten naar Odoo, wisten we dus allemaal hoe we ermee moesten werken. De vruchten daarvan mochten we plukken, toen we begin dit jaar vlotjes konden overschakelen.”

Meer info over Odoo? Lees hier verder

Niets dan lof voor Evato

“We voelden vanaf het eerste contact met Evato dat dit een bedrijf is dichtbij haar klanten staat. Zowel voor, tijdens als na de implementatie van ons systeem, liep onze communicatie vlotjes”, vindt Yannis. “Ook nu staan onze contactpersonen direct voor ons klaar. Met één mailtje of telefoontje zijn eventuele vragen vaak binnen de dag opgelost. Dat appreciëren we ten zeerste."


Odoo is gemaakt op de groei

Een eventuele uitbreiding van Odoo voor andere bedrijfstoepassingen, sluiten ze bij Safety And Spray Technics alvast niet uit. “Via Odoo heb je toegang tot alle modules voor één abonnementsprijs, en niet alleen tot de modules die je dagelijks gebruikt. Dat vinden we een groot voordeel. Moesten we dus verder groeien en andere toepassingen nodig hebben, twijfelen we geen seconde om met Evato te bespreken hoe we die uitbreiding best mogelijk maken!”

Wil jij ook een future-proof software-oplossing die jouw bedrijfsprocessen integreert en stroomlijnt?
Neem dan zeker contact op of vraag een demo aan.

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

Bart Rogiers en Nathalie Van Den Berge van Châteaux Vini
Een perfect gerijpt ERP-systeem voor Châteaux Vini dankzij Sage 100!
Grote plannen voor de toekomst – bij groot- en detailhandelaar in wijnen en geestrijke dranken Châteaux Vini weten ze wat ze willen: groeien. En dan bedoelen ze niet noodzakelijk qua werknemersaantal of qua panden. Maar wél in hun manier van werken. Makkelijker werken, meer gestroomlijnde processen en klaar zijn voor de toekomst - de kerngedachten die ze hadden bij het kiezen voor een aangepast ERP-systeem. Evato hielp hen aan een Sage 100 & Sage BOB-systeem op maat.

Ontdek deze case