Raverco werkt efficiënter dankzij Sage 100 en Sage BOB

Raverco is een grote naam binnen de import en verdeling van exotisch en wild vlees. Hun exclusieve gamma bestaat uit bijzondere vleesproducten die uit verschillende werelddelen worden aangeleverd om vervolgens te worden verkocht aan de gespecialiseerde groothandel. Daar worden hun producten verhandeld aan horeca en speciaalzaken die hun publiek een exclusief stukje vlees willen voorschotelen.

Raverco werkt efficiënter dankzij Sage 100 en Sage BOB

“Het werkt bijzonder aangenaam om te kunnen vertrouwen op goeddraaiende business software, ondersteund door een bekwaam Evato team.”

Deze unieke markt vraagt uiteraard een al even delicate verwerking. Bij de handel van vers- en diepgevroren vlees zijn een strikte policy, het respecteren van houdbaarheidsdata en strenge hygiënische normen een absolute must. In deze branche is er geen ruimte voor vergetelheden of tijdverlies. De nood aan een betrouwbaar en geautomatiseerd boekhoud- en warehouse-systeem drong zich op.

Op zoek naar een overzichtelijke oplossing

Philip Seymortier van Raverco: “Omdat we grote hoeveelheden vlees opslaan, werken we samen met een coldstore. Dit kan je vergelijken met een magazijn, maar dan in de vorm van een gigantische koelcel. We vonden hiervoor een geschikte partner in Northfeeze.

Tot voor kort was dat proces van opslag en distributie best een omslachtige aangelegenheid. We spreken over 20 tot 30 paletten per container, vaak met een 80-tal dozen die elk een andere vervaldatum hebben. De verwerking en input van al deze gegevens gebeurde tot voor kort handmatig, wat enorm tijdrovend was. Bovendien gebeurde het dat er een menselijke fout insloop, wat ons regelmatig een financiële misser bezorgde.”

Geautomatiseerde flow dankzij ERP software van Sage

“In de ERP-pakketten van Sage die we nu hanteren, verloopt alles automatisch. Dat spaart ons niet alleen tijd uit, we voorkomen er ook heel wat problemen mee,” aldus Philip.

Sage BOB boekhouding

“We maken gebruik van Sage BOB voor onze boekhouding. Hierin wordt alles heerlijk eenvoudig afgehandeld: onze facturen komen binnen en worden door de Sage BOB Demat module gedigitaliseerd, geboekt en gearchiveerd. Na een kleine check staat alles klaar om met een klik de betaalopdrachten goed te keuren.”

ERP software Sage 100 voor logistiek en commercieel beheer

“Voor het logistieke en commerciële beheer installeerde Evato de Sage 100 module. Daarin staan zowel alle orderspecifieke gegevens als de productspecifieke gegevens vanuit ons extern magazijn verzameld. Hoe gaat dit in zijn werk? Na een bestelling worden de bestelbon en de leveringsvoorbereiding gemaakt. Deze laatste wordt doorgestuurd naar het magazijn, waar de aangegeven producten verzameld worden en de juiste hoeveelheid en lotnummers worden toegevoegd. De verzamelde gegevens van zowel de producten als de picking worden vervolgens eenvoudig overgezet naar een leverbon.

Na een succesvolle levering zetten we de leverbon met één druk op de knop om naar een foutloze factuur. Handig, snel, overzichtelijk, foutloos én perfect traceerbaar.”

Een krachtige, gepersonaliseerde aanpak

“We waren al even vertrouwd met de Sage software. Begin 2020 maakten we dan kennis met Evato: hun flexibele en professionele medewerkers hielpen ons verder richting volledige automatisering. We kregen ook een vaste contactpersoon toegewezen die ons dossier begeleidt. De communicatie verloopt efficiënt: wanneer er ergens iets hapert of onduidelijk is, wordt dit onmiddellijk aangepakt en snel verholpen.”

Integratie softwarepakketten dankzij Hive platform

Doordat alles zo vlot verloopt, kozen we vol vertrouwen voor de implementatie van het Hive platform dat de ERP van ons magazijn integreert met Sage 100. Eigenlijk een soort ‘verkeerswisselaar’ die Evato inzet tussen onze 2 systemen in. Hive maakt het mogelijk dat 2 aparte softwarepakketten naadloos op elkaar kunnen aansluiten en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Zo werken we naar een nòg meer geautomatiseerde structuur.”

Meer lezen over de werking van Raverco? Dat kan op www.raverco.be

Interesseert je misschien ook

Sage 100 zorgt voor eenvoudiger commercieel beheer bij Fulltime Sport
Het succesverhaal van Fulltime Sport start in 1994, wanneer Luc Ryckaert en Filip Nelis besluiten ‘Sportswear De Wit’ in Gent over te nemen. Van een algemene sportwinkel werd de focus al snel verlegd op voetbal en onder de naam Fulltime Sport ontpopte de zaak zich al snel tot dé Gentse voetbalspeciaalzaak. De winkel wordt te klein en in 2004 verhuist het groeibedrijf met een ronkende reputatie in Oost-Vlaanderen van het centrum van Gent naar de huidige locatie in Gent-Wondelgem. De ‘naakte’ loods wordt omgevormd tot een voetbalparadijs en de ene vernieuwing volgt de andere uitbreiding op.

Ontdek deze case

RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato RMS Medical:
RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato
RMS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en distributie van medisch materiaal. Gericht op de BeNeLux zijn ze al 34 jaar actief binnen de medische business. Ze verdelen onder meer materialen die gebruikt worden op een operatiekwartier, gastrologie en urologie, interventionele pneumologie en radiologie. Dankzij de ERP bedrijfssoftware van Evato koppelen ze hun interne processen (boekhoudsysteem, commerciële programma’s en stockbeheer) vlot aan elkaar.

Ontdek deze case