Sage 100 zorgt voor eenvoudiger commercieel beheer bij Fulltime Sport

Het succesverhaal van Fulltime Sport start in 1994, wanneer Luc Ryckaert en Filip Nelis besluiten ‘Sportswear De Wit’ in Gent over te nemen. Van een algemene sportwinkel werd de focus al snel verlegd op voetbal en onder de naam Fulltime Sport ontpopte de zaak zich al snel tot dé Gentse voetbalspeciaalzaak. De winkel wordt te klein en in 2004 verhuist het groeibedrijf met een ronkende reputatie in Oost-Vlaanderen van het centrum van Gent naar de huidige locatie in Gent-Wondelgem. De ‘naakte’ loods wordt omgevormd tot een voetbalparadijs en de ene vernieuwing volgt de andere uitbreiding op.

Lancering van een eigen webshop

Een nieuwe mijlpaal? De webshop die in 2017 wordt gelanceerd. In 2020 kruisen uiteindelijk de wegen van Fulltime Sport en EVATO elkaar. Sage 100 Commercieel Beheer wordt geïmplementeerd en er wordt een koppeling gemaakt via HIVE.

Samenwerking met KAA Gent

In 2021 wist Fulltime Sport een samenwerking met KAA Gent af te sluiten en werd het uitbaten van de fanshop in de Ghelamco Arena aan hen toevertrouwd. Een tweede vestiging in Sage 100 kassabeheer en support werd hiervoor in het leven geroepen, waardoor onder één dossier, twee magazijnen en nummeringen lopen. Zo kan men beide zaken perfect afzonderlijk managen, zowel op het vlak van stock als qua omzet. Ook de twee webshops (de Shopify webshop van Fulltime Sport en de webshop van KAA Gent) worden aangestuurd door Sage 100.

Altijd een up-to-date stock en een perfect zicht op de omzet

“Verschillende magazijnen en webshops runnen en beheren, dat is niet evident. De hulp van EVATO is dan ook van goudwaarde. We beheren alles nu zeer eenvoudig en ook de overstap van Sage DBFACT naar Sage 100, dat voor ons op maat werd aangepast, verliep vlekkeloos”, geeft Christopher Ryckaert, de zaakvoerder van Fulltime Sports aan. “Onze webshop werkt in Shopify en de mensen van EVATO koppelden die via hun eigen oplossing HIVE, naadloos aan onze voorraad waardoor deze altijd up-to-date is. Daarbij worden online en fysieke verkopen ook steeds gesynchroniseerd.”

Oplossingen op maat waar je wat aan hebt

Op enkele dagen tijd wisten EVATO en Fulltime Sport een prachtig project te realiseren. “De vlotte, vriendelijke communicatie draagt daar zeker toe bij. Bovendien staan ze op gelijk welk moment van de dag klaar om te helpen. Ze luisteren ook effectief naar de problemen en stellen enkel oplossingen voor waar je ook effectief wat aan hebt. En dit allemaal nog zeer budgetvriendelijk ook. Hun commercieel beheer is simpelweg van topkwaliteit en het kassabeheer is heel makkelijk in gebruik. Ik raad elke winkelier die nog op een ouderwetse manier hun facturen maken en hun stock beheren aan om eens met EVATO te praten”, besluit Christopher.


Wens jij persoonlijk advies?

Wil jij ook een all-in-one oplossing voor je bedrijf of de mogelijkheden eens bekijken? Neem dan zeker contact op met ons. Wij zorgen voor ERP-systemen en e-commerce oplossingen op maat van jouw bedrijf.

Tags

  • Webshop
  • eCommerce
  • ERP

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Webshop eCommerce ERP
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

Zaakvoerder Herwig Mariën
Webshop eCommerce ERP
Efficiëntie ten top voor Wet-Nap Europe dankzij de eenvoud van Odoo
Wat als je ERP-systeem niet meer ondersteund wordt? ‘Europa's n°1 leverancier van cleaning wipes’ Wet-Nap Europe kreeg ermee te maken. Maar toen de stekker uit hun ERP-systeem Sage DBFACT werd getrokken, was dat eigenlijk geen probleem - eerder een kans om verder te digitaliseren. Ze kozen voor de modulaire Odoo software als vervanger. Daar plukken ze sinds 1 januari 2023 de vruchten van.

Ontdek deze case

man achter laptop aan zijn bureau
Webshop eCommerce ERP
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case