Sage 100 zorgt voor eenvoudiger commercieel beheer bij Fulltime Sport

Het succesverhaal van Fulltime Sport start in 1994, wanneer Luc Ryckaert en Filip Nelis besluiten ‘Sportswear De Wit’ in Gent over te nemen. Van een algemene sportwinkel werd de focus al snel verlegd op voetbal en onder de naam Fulltime Sport ontpopte de zaak zich al snel tot dé Gentse voetbalspeciaalzaak. De winkel wordt te klein en in 2004 verhuist het groeibedrijf met een ronkende reputatie in Oost-Vlaanderen van het centrum van Gent naar de huidige locatie in Gent-Wondelgem. De ‘naakte’ loods wordt omgevormd tot een voetbalparadijs en de ene vernieuwing volgt de andere uitbreiding op.

Lancering van een eigen webshop

Een nieuwe mijlpaal? De webshop die in 2017 wordt gelanceerd. In 2020 kruisen uiteindelijk de wegen van Fulltime Sport en EVATO elkaar. Sage 100 Commercieel Beheer wordt geïmplementeerd en er wordt een koppeling gemaakt via HIVE.

Samenwerking met KAA Gent

In 2021 wist Fulltime Sport een samenwerking met KAA Gent af te sluiten en werd het uitbaten van de fanshop in de Ghelamco Arena aan hen toevertrouwd. Een tweede vestiging in Sage 100 kassabeheer en support werd hiervoor in het leven geroepen, waardoor onder één dossier, twee magazijnen en nummeringen lopen. Zo kan men beide zaken perfect afzonderlijk managen, zowel op het vlak van stock als qua omzet. Ook de twee webshops (de Shopify webshop van Fulltime Sport en de webshop van KAA Gent) worden aangestuurd door Sage 100.

Altijd een up-to-date stock en een perfect zicht op de omzet

“Verschillende magazijnen en webshops runnen en beheren, dat is niet evident. De hulp van EVATO is dan ook van goudwaarde. We beheren alles nu zeer eenvoudig en ook de overstap van Sage DBFACT naar Sage 100, dat voor ons op maat werd aangepast, verliep vlekkeloos”, geeft Christopher Ryckaert, de zaakvoerder van Fulltime Sports aan. “Onze webshop werkt in Shopify en de mensen van EVATO koppelden die via hun eigen oplossing HIVE, naadloos aan onze voorraad waardoor deze altijd up-to-date is. Daarbij worden online en fysieke verkopen ook steeds gesynchroniseerd.”

Oplossingen op maat waar je wat aan hebt

Op enkele dagen tijd wisten EVATO en Fulltime Sport een prachtig project te realiseren. “De vlotte, vriendelijke communicatie draagt daar zeker toe bij. Bovendien staan ze op gelijk welk moment van de dag klaar om te helpen. Ze luisteren ook effectief naar de problemen en stellen enkel oplossingen voor waar je ook effectief wat aan hebt. En dit allemaal nog zeer budgetvriendelijk ook. Hun commercieel beheer is simpelweg van topkwaliteit en het kassabeheer is heel makkelijk in gebruik. Ik raad elke winkelier die nog op een ouderwetse manier hun facturen maken en hun stock beheren aan om eens met EVATO te praten”, besluit Christopher.


Wens jij persoonlijk advies?

Wil jij ook een all-in-one oplossing voor je bedrijf of de mogelijkheden eens bekijken? Neem dan zeker contact op met ons. Wij zorgen voor ERP-systemen en e-commerce oplossingen op maat van jouw bedrijf.

Tags

  • Webshop
  • eCommerce
  • ERP

Interesseert je misschien ook

Bart Rogiers en Nathalie Van Den Berge van Châteaux Vini
Webshop eCommerce ERP
Een perfect gerijpt ERP-systeem voor Châteaux Vini dankzij Sage 100!
Grote plannen voor de toekomst – bij groot- en detailhandelaar in wijnen en geestrijke dranken Châteaux Vini weten ze wat ze willen: groeien. En dan bedoelen ze niet noodzakelijk qua werknemersaantal of qua panden. Maar wél in hun manier van werken. Makkelijker werken, meer gestroomlijnde processen en klaar zijn voor de toekomst - de kerngedachten die ze hadden bij het kiezen voor een aangepast ERP-systeem. Evato hielp hen aan een Sage 100 & Sage BOB-systeem op maat.

Ontdek deze case

Electromania
Webshop eCommerce ERP
Het succesverhaal van Electromania, met de ruggensteun van Evato
In 2005 al zag Maarten De Cauwer vanuit zijn commerciële job in een multinational het succes van online verkoop van elektronica opwellen. Vooral in de buurlanden dan, nog niet meteen in België. Hierdoor besloot hij als hobby zelf een elektrozaak op te starten, met de focus op online verkoop. Vandaag is Electromania één van de grootste onafhankelijke internetwinkels van België mét toonzaal. Hun website krijgt maandelijks 80.000 unieke bezoekers over de virtuele vloer.

Ontdek deze case