Welk ERP-systeem voor jouw kmo?

Elke kmo is gebaat bij een ERP-systeem maar niet elk bedrijf heeft nood aan hetzelfde ERP-systeem. Evato luistert naar jouw ERP-behoeften.

Hoe een ERP-systeem het leven van een kmo eenvoudiger maakt

Salesmedewerkers willen de bestellingen vlotjes beheren, de logistieke afdeling wil de producten op tijd leveren, finance wil snel financieel afsluiten en het management wil de performance van de organisatie in het oog houden en bewaken. Voor veel kmo’s is dit herkenbaar. Een ERP voor kmo zorgt ervoor dat al deze kernprocessen naadloos in elkaar vloeien. Het team van Evato zet je op weg!

Voor wie is een ERP-systeem interessant?

Elke kmo is gebaat bij een ERP-systeem maar niet elk bedrijf heeft nood aan hetzelfde ERP-systeem. Evato luistert naar jouw behoeften en zet een ERP-systeem op maat in. Voor eenvoudige toepassingen volstaat bv. Teamleader, Sage BOB of Odoo*. Wie bvb een uitgebreider aankoopbeheer wil, producten maakt of meerdere stocklocaties centraal wil beheren, heeft een volwaardig ERP nodig zoals Sage 100 of Odoo.

*Odoo is zowel geschikt voor eenmanszaken met eenvoudige toepassingen als voor flink uit de kluiten gewassen kmo’s met diverse workflows en functionaliteiten.

Het juiste ERP-systeem voor jouw kmo dankzij de expertise van Evato

Met ervaring in verschillende sectoren (groothandel, retail, service, logistiek, distributie, productie, farmaceutica, …) spreken onze ERP-specialisten de taal van de lokale kmo.    

ERP-implementatie in je kmo: werk volgens een plan!

Dit zijn enkele belangrijke tips om de implementatie in je kmo volgens plan te laten verlopen:

1. Bepaal de doelstellingen en het bereik
Leg vooraf de doelstellingen van het project vast. Dankzij een grondige analyse van de situatie waarin het bedrijf zich bevindt en waar het heen wil, kunnen verrassingen worden vermeden. We verliezen zo geen onnodige tijd. Evato helpt je hierbij!

2. Stel een sterk en complementair ERP-team samen
Een goede samenwerking in het projectteam is cruciaal voor het slagen van het project. Zoek naar medewerkers die elkaar aanvullen.

3. Wijs opdrachten toe
In een sterk projectteam kan niet iedereen dezelfde rol vervullen. De meest belangrijke taken moeten worden uitgevoerd door gespecialiseerde key users. 

4. Definieer duidelijke verwachtingen
Maak vooraf goed de verwachtingen duidelijk. Zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is, en wat voor werk er geleverd moet worden.

5. Stel prioriteiten voorop
De implementatie van een ERP-systeem kan enkele maanden duren. Alle teamleden moeten weten wat de volgende stap is, die gezet moet worden. Een ERP-implementatie moet verlopen volgens een haast perfecte planning.

Sage ERP: helemaal geschikt voor kmo’s 

Dankzij Sage 100 beheer je de volledige commerciële cyclus, boekhouding en administratie in één handig ERP-pakket. Van aankoop en productie tot verkoop, distributie en facturatie. Bovendien is Sage 100 snel te implementeren, is het eenvoudig uitbreidbaar én aanpasbaar aan de sector waarin jij actief bent. Lees hier de ervaring van onze klant DRD

Odoo ERP: all-in-one en cloud based

Odoo ERP is cloud based en open source en bestaat uit een ‘suite’ van verschillende apps die allemaal voor een specifiek proces zijn ontworpen (zoals verkoop, boekhouding, webshop, CRM, marketing, aankoop, productie, …). Je beheert dus je bedrijf vanaf één centraal platform. 


Evato is een ‘mee-denker’, en dus veel meer dan een leverancier van software, licenties en hardware.

Meer info over onze bedrijfs- en mensgerichte aanpak.