Wat is een ERP-systeem?

ERP-software: het kloppend hart van jouw kmo!

Commerciële taken beheren, financiële activiteiten bekijken, je stock checken … Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) helpt jou bij het uitvoeren van je bedrijfsprocessen, door ze te integreren in één centrale database. En da’s handig - want zo werk je een pak efficiënter! Evato zorgt dan ook graag voor een volledig geïntegreerde ERP-oplossing, helemaal op maat van jouw kmo!

Meer info? Neem gerust contact op
tandwielen ERP

Wat doet een ERP-systeem voor jou?

Met een ERP-systeem, afgestemd op jouw bedrijf, stroomlijn je je dagelijkse bedrijfstaken. Zo komen er middelen én tijd vrij om je te focussen op andere zaken.

Wat is een ERP-systeem? 

Een geïntegreerd ERP-systeem bestaat uit verschillende modules voor verschillende bedrijfsfuncties. Het systeem brengt alle gegevens die met deze functies te maken hebben, in één centrale database. En da’s handig, want...

Het grote voordeel van een ERP-systeem van Evato? Dat is  …

➔    meer efficiëntie & veiligheid: alle bedrijfsafdelingen werken namelijk via één overkoepelend systeem;

➔    meer transparantie: je hebt een direct inzicht in bv. de financiële status van je onderneming door inkomsten, uitgaven, facturen en andere gegevens te centraliseren;

➔    snellere rapportage: met één druk op de knop worden jouw bedrijfsprocessen geanalyseerd en gemonitord; ok!

➔    minder fouten: heel wat processen zoals eenvoudige en terugkerende taken kunnen geautomatiseerd worden;

➔    méér samenwerking: de dagelijkse activiteiten van elke tak van je bedrijf zijn op elkaar afgestemd;

➔    betere klantcommunicatie: informatie wordt nl. eenvoudig gedeeld met zowel klanten als leveranciers en andere partijen.

 

Kortom: kiezen voor de ERP-software van Evato, da’s kiezen voor uniforme en snel schaalbare software waarmee jij klaar bent voor de toekomst!

Een ERP-systeem is jouw kloppend hart

Een ERP-systeem is dus ‘het kloppend hart’ van je onderneming. De afdeling finance bv. gebruikt een ERP-systeem voor een snelle financiële afsluiting. Sales heeft een ERP dan weer nodig om alle bestellingen te beheren, en de logistieke afdeling is afhankelijk van een goed draaiend ERP om de juiste producten en services op tijd te leveren. 

Het management van een bedrijf heeft dankzij dit centraal systeem bovendien direct zicht op de bedrijfsprestaties en kan tijdig beslissingen nemen. Het rekent namelijk op de betrouwbare data en analyses in de ERP. 

ERP-software voor kmo’s: wat is de beste oplossing?

Er bestaat een brede waaier aan ERP-systemen voor start-ups, kmo’s en grote bedrijven. Maar niet elk bedrijf heeft nood aan dezelfde ERP-software. Voor kmo’s is de ERP-software van Sage 100 en Odoo uitermate geschikt. Dat is een compleet ERP-systeem dat alle kernprocessen in een kleine of middelgrote onderneming dekt. 

Evato: dé ERP-partner die met je meedenkt

Wie kiest voor Evato, kiest voor een ervaren partner in ERP-software. Evato denkt mee na over de groei van jouw bedrijf en adviseert je over hoe een ERP jou daarin optimaal ondersteunt. Onze sterkte? Wij luisteren naar wat je precies nodig hebt. Via bedrijfsgerichte analyses bepalen we de beste ERP-strategie voor je kmo.

Op zoek naar een ERP-systeem dat bij jouw activiteiten past?

Neem hier contact op!