RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato

RMS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en distributie van medisch materiaal. Gericht op de BeNeLux zijn ze al 34 jaar actief binnen de medische business. Ze verdelen onder meer materialen die gebruikt worden op een operatiekwartier, gastrologie en urologie, interventionele pneumologie en radiologie. Dankzij een ERP-systeem van Evato koppelen ze hun interne processen (boekhoudsysteem, commerciële programma’s en stockbeheer) vlot aan elkaar.

RMS kiest voor gestroomlijnde processen via Evato

“Dankzij Sage Bob en Sage 100 kunnen we alle interne processen vlot en gestroomlijnd aan elkaar koppelen en bundelen.”

Lut Vande Gaer, General Manager bij RMS

Omdat de niche van RMS zo specifiek en zelfs delicaat is, bestaat het voltallige sales team uit gediplomeerde verpleegkundigen. “We verkopen meer onze dienstverlening dan onze producten”, verduidelijkt Lut Vande Gaer, General Manager bij RMS. “We hebben er immers geen baat bij om enkel iets te verkopen, aangezien we naderhand ook verantwoordelijk zijn voor de service van onze producten.”

“We bieden onze klanten een one-stop-solution, waarbij we een totaalgamma combineren met aangepast advies in de vorm van consultancy, training en technische ondersteuning. Daarom verkiezen we de term productspecialist of consultant in plaats van sales.”

Nauwkeurigheid, snelheid en vertrouwen

“Onze niche is er eentje waar nauwkeurigheid, snelheid en vertrouwen absolute kernwaarden zijn. Onze consultants staan voortdurend in contact met artsen, verpleegkundigen en andere medische specialisten. Ook technici binnen het ziekenhuiswezen, radiotherapeuten en apotheken behoren tot ons doelpubliek. Naast de klassieke en steeds evoluerende medische producten bieden we ook een AI-platform met verschillende medische toepassingen aan, waaraan de noodzaak enkel aangroeit. Een goed getraind algoritme kan een radioloog bijstaan om zeer snel en efficiënt een correcte diagnose te stellen, wat bij risicopatiënten beslist een toegevoegde waarde is. Een computer wordt immers nooit moe, kan blijvend scherpe prestaties neerzetten en heeft nooit een slechte dag.”

Evato, de softwarepartner die dezelfde waarden deelt

Lut Vande Gaer: “Wij onderscheiden ons door een onberispelijke klantenservice. Onze dienstverlening is klantgericht, goes the extra mile, met een vlekkeloos parcours als streefdoel. Om die reden verkiezen we samenwerkingen waarbij we diezelfde visie en spirit opmerken.” We kozen daarom voor Evato voor ons boekhoudsysteem, commerciële programma en stockbeheer.”

Overzicht bewaren dankzij ERP systemen Sage BOB en Sage 100

“Met Sage Bob en Sage 100 kunnen we alle interne processen vlot en gestroomlijnd aan elkaar koppelen en bundelen,” aldus Lut. “We houden er alle aan- en verkopen in bij en zien dagelijks verkoopstatistieken, zowel per klant als per product. Dat stelt ons in staat om het overzicht te bewaren. Deze 2 pijlers zijn het technologische hart van de firma, dus we kunnen ons niet permitteren daar lange wachttijden of frequente missers toe te laten.”

De hands-on mentaliteit van Evato

“We kozen vol overtuiging voor Evato omdat hun service precies bood wat wij hoog in het vaandel dragen. Onze contactpersoon Tom is een vlotte en gedreven persoon die oprecht aandacht had voor onze noden. Deze samenwerking is er eentje tussen gelijkgestemden: mensen die vol goesting gààn voor hun job - van de telefonist tot de developers. Er wordt snel geschakeld bij moeilijkheden, we genieten van een flexibele ingesteldheid en voelen ons nooit een nummertje in de rij. Ieder contact verloopt op dezelfde professionele no-nonsense manier. We merken ook een sterk aanvoelen van onze business: wanneer iets dringend is, wordt daar ook onmiddellijk op ingezet. Die hands-on mentaliteit kunnen wij in onze branche bijzonder appreciëren.”


RMS Medical:

Efficiënt en vol vertrouwen de toekomst in

“Evato toont zich als een betrouwbare partner die actief meedenkt en met de glimlach tools op maat ontwikkelt. Zo heeft onze salesafdeling bijvoorbeeld niet standaard toegang tot Sage 100. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Evato een tool waarin zij - in realtime - kunnen zien en opvolgen wat de klant precies aankoopt.”

RMS maakt daarvoor gebruik van het Magento B2B bestelplatform. Via de ‘account switcher’ functie kunnen de personen van de salesafdeling makkelijk inloggen op de account van een bepaalde klant en zo alle gegevens bekijken zoals bestellingen, leveringen en historiek van de facturen.

Lut Vandegaer: “Doorheen de samenwerking merken we dat we kunnen meegenieten van hun proactieve denkhouding en ervaring. Er is een voortdurende terugkoppeling en open communicatie, waardoor we bijzonder efficiënt te werk kunnen gaan.”

Meer info over RMS Medical

Interesseert je misschien ook

Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Euro Fresh Foods profiteert van een vlot voorraadbeheer & meer dankzij Odoo ERP-systeem
Yoghurt, iced coffees, mozzarella, … zuivelproducten die extra hygiëne en behandeling vereisen. En goederen die bijgevolg een aangepast stockbeheer vergen. Dit weten ze maar al te goed bij voedingsdistributeur Euro Fresh Foods. Het bedrijf maakte een flink groeitraject door, maar werkte nog grotendeels met zelfgemaakte softwaretools. Een nieuw order-, voorraadbeheer-, CRM- en boekhoudsysteem waren broodnodig. Enter: een volledig geïntegreerd Odoo-pakket, uiteraar d met de hulp van Evato.

Ontdek deze case

man achter laptop aan zijn bureau
Safety And Spray Technics wint heel wat tijd dankzij Odoo
Digitaliseren zodat je klaar bent voor de toekomst - het is voor elk bedrijf een prioriteit. Zo ook voor Safety and Spray Technics in Heverlee. Het bedrijf verzorgt allerlei soorten wegmarkeringen, signalisatie en veiligheidsattributen zoals anti slip-tape, aanrijbeveiliging en veiligheidsspiegels. Onlangs begonnen ze met een eigen webshop, maar ondervonden ze hinder van hun verouderde ERP-systeem. Safety And Spray Technics wil klaar zijn voor de toekomst en daarom integreerde Evato op enkele maanden een Odoo ERP-systeem op maat.

Ontdek deze case